donderdag 17 september 2020

Vaste planten die vlinders aantrekken

Goede kwaliteit vaste planten bestel je bij Tuincentrum. Hét online tuincentrum met meer dan 10. De veelzijdige groenblijver. Groot assortiment Camellia! Het tuincentrum dat thuisbezorgt.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Landelijke bezorging lage prijs. Zoek naar vast planten op de nieuwe KensaQ. Een levende tuin staat vol vaste planten die vlinders en bijen aantrekken.


Je helpt er de vlinders , bijen en andere nuttige insecten mee. Gelukkig is het geen straf om vlinderplanten in de tuin te zetten, ze hebben namelijk prachtige bloemen. Planten en struiken die vlinders aantrekken.


Vlinders leven net als bijen van nectar.

Nectar is te vinden in bloemen en zit vol met suiker, eiwitten en vitaminen. Met hun lange roltong zuigen vlinders de nectar op uit de bloemen. Een tuin is prachtig maar een tuin wordt nog interessanter als je er planten en bloemen in hebt staan die hommels, bijen en vlinders aantrekken : zo komt jouw tuin tot leven. Onderstaande lijst helpt je een keuze te maken.


Wat zijn waardplanten en drachtplanten? Nachtvlinders zijn ook dol op tuinen met een gevarieerde beplanting. Met deze vlinderlokkende planten kun je vlinders lokken naar je tuin.


Zet verschillende soorten die vlinders aantrekken in groepjes verspreid in de tuin. Zorg voor een afwisseling van hoge en lage planten , zon en schaduw, droge en vochtige plekken, vroeg- en laatbloeiers… Hoe natuurlijker en gevarieerder de beplanting, hoe meer vlinders in de tuin. Bloemen die bestoven worden door nachtvlinders zul je overdag niet of nauwelijks ruiken. Zet vaste planten vlak bij het terras om de vlinders daar te laten genieten van de geur en nectar.


Vol wetenswaardigheden over vlinders. Met praktische tips voor het inrichten van uw tuin voor vlinders. BIJENVRIENDELIJKE PLANTEN EN BLOEMEN : PLANTEN DIE BIJEN EN HOMMELS LOKKEN OF AANTREKKEN NAAR DE TUIN.


Het gaat niet goed met onze bijen, populaties nemen wereldwijd af en ook de vitaliteit van de overlevende bijenvolken laat te wensen over. Bijen lokken door de juiste planten uit te kiezen. Hier vind u een aantal aantrekkelijke planten voor bijen en hommels;(klik op de links om meer over de planten te lezen) Agastache of Dropplant.

Caryopteris clandonensis Heavenly Blue. Van veel vaste planten kun je wel wat bloemen of bladeren plukken. Ter inspiratie een selectie vaste planten die zéker een plaatsje in de plukborder verdienen. Experimenteer en combineer naar hartelust!


Vaste planten zijn meerjarige planten waarvan het bovengrondse deel veelal in de herfst afsterft, terwijl het deel onder de grond overwintert. Het volgende voorjaar schieten ze weer uit. Ons assortiment vaste planten is zodanig samengesteld dat u de hele zomer bloeiende bloemen in de tuin heeft. Meer vlinders in de tuin, wie wil dat nou niet?


Er zijn ook wintergroene vaste planten. Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze. Vaste planten sterven in het najaar boven de grond af, maar komen in de lente groter en krachtiger dan ooit terug.


Je hebt keuze tussen bodembedekkers, rotsplanten, siergrassen. Een paar bloeiende planten , wuivend pampagras of een groep varens in een hoek maken van je tuin een groene oase. Een selectie wilde planten voor in de tuin, die veel bijen en vlinders aantrekken. Vrijwel alle wilde planten zijn op de een of andere manier nuttig voor bijen, vlinders en andere dieren.


Hieronder een selectie van een aantal leuke makkelijke soorten voor in de ecologsiche tuin. Niet alleen vaste planten en heesters trekken de aandacht van de bijen, ook bomen kunnen echte lokkers zijn. Maar er is natuurlijk veel meer! Hieronder vind je een aantal boomsoorten die bij en hommels onweerstaanbaar vinden. En het zijn nog prachtige soorten ook, dus er is dubbel plezier voor jou én de bijen.


Welke planten doen het goed? Dichte beplanting zorgt voor schuilplaatsen waardoor ook andere insectensoorten (o.a. wantsen en spinnen) worden aangetrokken. Zo ontstaat een ecosysteem van bestuivers, jagers en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.