donderdag 11 april 2019

Kaaps viooltje verzorging

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma!


Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! De beste manier van bemesten is het gebruik van een vloeibare mest iedere keer dat je water geeft. Met een goede verzorging bloeit ‘ie bijna het gehele jaar door en stekken gaat heel eenvoudig. Spijtig genoeg heb ik sinds de geboorte van mijn dochtertje maar weinig tijd meer om intensief met plantjes bezig te zijn.


Maar nu alles wat op zijn plooi aan het vallen is wil ik toch wat uitproberen. De soort komt van nature voor in het Usambaragebergte in Tanzania (vandaar de Duitse naam voor deze soort, Usambaraveilchen). In oostelijk Afrika komen nog ongeveer twintig soorten uit hetzelfde geslacht voor. De plant wordt als kamerplant toegepast.


Een kamertemperatuur rond 20°C is voldoende. Daarom kan je de plantjes best in een bakje met vochtig kiezelgrind of. Kaaps viooltje is geen viooltje en komt niet van de Kaap. Ze hebben behoefte aan een vochtige atmosfeer. Viooltjes die met rust gelaten worden en vanzelf hun zaad in de grond laten vallen, zaaien zich op die manier zelf uit.


Bewerkt u de grond niet, dan komt er volgend jaar zo hier en daar ter verrassing een viooltje uit. Het gehele jaar bloeiend te verkrijgen in een groot aantal kleuren. Vooral bij de exemplaren met donkerblauwe bloemen steken de gele meeldraden heel mooi af.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Kies uit ons uitgebreide assortiment de beste verzorging voor jouw kleintje. Als je een tuin hebt, heb je vast wel eens viooltjes gehad. Deze vrolijke bloemetjes zorgen direct voor een kleurexplosie in je tuin. Op dezelfde manier kunnen overigens ook planten als duizendschonen geteeld worden.


Wist je dat er ontzettend veel. Strooi onderin de bloempot een laagje hydrokorrels. Zo kan het gietwater goed weglopen. Ze bloeit onvermoeibaar en brengt zodoende veel vreugde in huis. Zijn oorsprong ligt in de usambarabergen van Afrika!


Een kaaps viooltie heeft erg veel licht nodig om knopjes te vormen. Felle zon is echter niet goe beter is het om de plant ’s avonds onder een lamp te zetten en overdag in het licht. Kakkerlakken gaan op de vlucht als ze komkommer ruiken.


Kleurrijke bloemen en krachtige groene bladeren kenmerken het kaaps viooltje. Het geslacht is nauw verwant aan Streptocarpus. Saintpaulia-soorten worden toegepast als kamerplant.


Alle soorten komen van oorsprong uit Tanzania en het zuidoosten van Kenia, waaronder het Ngurugebergte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.