donderdag 11 april 2019

Bloeiende winterplanten

Winterharde planten va € I. Dit is een echte winterbloeier die rond de jaarwisseling zal bloeien en dan de witte bloemen laat zien. De grote geurende witte bloemen van deze winterplanten verschijnen in het voorjaar. Bescherm de jonge aanplant de eerste winters met coniferengroen. Lees meer over Magnolia in de plantenindex.


Kijk voor meer wintergroene planten in de plantenindex. Bloeiende winterplanten voor buiten. Je kunt de beplanting in de tuin erop afstemmen om gedurende het hele jaar een kleurrijke tuin te hebben.


Zet wat planten neer die in ieder seizoen bloemen en het kale, saaie probleem in de tuin is opgelost! Combineer ze met bladhoudende planten of heesters en de tuin houdt het hele jaar kleur. Er zijn planten die in de winter bloeien.


Wie ook in de winter graag kleur terug wil vinden in de tuin kan planten of bollen in de tuin zetten die in de winter bloeien. Zo heb je het hele jaar door kleur in de tuin. Behalve bloeiende winterplanten is het ook leuk om enkele groenblijvende planten in de tuin te zetten, zodat de wintertuin er niet zo kaal uit gaat zien.


Zoals nu naar een bloeiende tuin of wegbermen vol fluitenkrui een overdadig paars, zondoorstoofd heidelandschap of één enkele, verrukkelijk geurende, versgeplukte roos. Vervolgens gaan de planten in winterrust, om pas als de temperaturen weer gaan stijgen bovengronds te komen. Wie toch ook in de winter bloeiende vaste planten in de tuin wil hebben, heeft een keuze uit een heel klein assortiment. De bescheiden bomen vallen veel meer op, omdat er geen of nauwelijks concurrentie is van andere bloeiende planten. Voor elke plantsoort (boom, struik, klimplant, vaste plant en bloembol) is in een apart artikel beschreven welke winter bloeiende soorten er verkrijgbaar zijn.


Wanneer je een balkon of kleine tuin hebt, zijn potplanten een uitkomst. Deze winterharde potplanten brengen het hele jaar plezier! Meer dan 4groenblijvende en wintergroene vaste planten online te koop bij Tuinplant. De vaste plantenwebshop van Nederland! Snel thuis bezorgd en groeigarantie.


Of wat dacht je van een kamerplant met een ananasvrucht op de steel of een aparte orchidee? Bekijk nu ons uitgebreide aanbod aan bloeiende kamerplanten en bestel makkelijk online. Zoek met elkaar de ideale boom uit, groot of klein, en versier elk hoekje in huis met de mooiste kerstaccessoires. Neem de tijd en geniet van het. Op zoek naar winterharde tuinplanten?


Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze. Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden.


Info over vaste winterplanten. Resultaten van zoekmachines! In het beplantingsplan is besproken dat het raadzaam is planten zo te selecteren dat er het hele jaar door groene en bloeiende planten aanwezig zijn in de tuin. Bloemen tijdens het koudste seizoen? Buitenleven tipt winterbloeiers voor een kleurrijke wintertuin.


De bloeiperiode loopt van januari tot april. Tijdens de vorst wordt tijdelijk het vocht uit de bloemen teruggetrokken. Helleborus niger is bekend als de wit bloeiende kerstroos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.