woensdag 27 februari 2019

Lavendelstruik

Soorten van het geslacht vindt men in veel tuinen omwille van. Wanneer je vanaf het begin volhoudt je lavendel jaarlijks op deze manier te snoeien, zul je vele jaren een mooie lavendelstruik hebben. Hij zal mooi vol blijven en jaarlijks bloeien. Als je het nog niet hebt gedaan, dan is het nu tijd je lavendelstruik te snoeien.


Tuinvlogger Loes heeft dit al gedaan, ook al waren niet alle bloemetjes uitgebloeid.

Snoei de lavendel voordat het echt koud wordt buiten (dat duurt hopelijk nog een aantal weken). Zo zijn de gesnoeide takjes hersteld voordat de kou inzet. Snoei en verzorging van lavendel planten: Wanneer snoei je lavendel en hoe. Wanneer kun je lavendel planten en welke bemesting heeft lavendel nodig. Eigenlijk is lavendel een struikje en geen vaste plant, maar in de praktijk wordt lavendel toegepast als een normale tuinplant.


Als je een lavendelstruik goed bekijkt, zie je dat hij vlak boven de grond stevige, houtige takken heeft met daarboven groene stelen. Lavendel planten en snoeien. Het snoeien van het houtige deel van de plant kan de plant beschadigen.

Geef de plant de ruimte door ongeveer vijf centimeter boven het eind van het houtige deel te snoeien. Een andere oplossing is het planten van nieuwe lavendels en deze regelmatig te gaan onderhouden zodat u ieder jaar kunt genieten van een mooie lavendelstruik. Zo verjongt de plant zich steeds weer, en blijft hij fris en fruitig. Als de plant gaat verhouten ben je te laat: verhoute stengels lopen niet meer uit.


De plant kan dan nog wel even mee, maar het mooie is eraf en beter gaat het niet worden. Lavandula stoechas - stekken vlinderlavendel - snoeien kuiflavendel - soorten Franse lavendel: snoeien lavendel, stekken, soorten lavendel,. Afhankelijk van hoe oud de lavendelstruik is, zijn er echter verschillende manieren waarop je de plant moet snoeien. De snoeiperiode is ongeacht de leeftijd van de lavendelstruik altijd aan het einde van maart of aan het begin van april. Schitterend is de kuiflavendel, Lavandula stoechas, of vlinderlavandel.


Deze vorm is puur natuur, dus niet zo gemaakt door een kweker. De tweede keer na de winter (begin maart), waarbij de 1-jarige scheuten van vorig jaar tot bijna op het oude hout teruggesnoeid mogen worden. Veel gevraagd: Hoe snoei je de lavendel?


Want snoeien is wel handig als je de lavendel mooi vol wilt houden. Hoe streng kan je hem terugknippen, waar moet. Video: In de onderstaande video laat ik u zien hoe u uw lavendel in het voorjaar moet snoeien, Het is simpel, maar ook erg belangrijk als u lang plezier wilt hebben.


Ik heb een grote lavendelplant die heel mooi is maar op een slechte plaats staat en wil deze graag verplanten.

Vind de beste selectie lavendelstruik fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit lavendelstruik voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. De oudere takken van een lavendelstruik zijn houtig en de plant laat zich niet zo makkelijk scheuren als andere meerjarige planten. Je kunt de plant vermeerderen door afleggers te maken. De lavendel snoeien kan schade opleveren wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan.


Een lavendel snoeien is niet moeilijk, je moet alleen weten hoe. Bekijk onze video waarin stap voor stap wordt getoond hoe je een lavendel snoeit. Het water uit de bloeiende toppen van de echte lavendelstruik.


De geur is heel anders dan u van lavendelolie gewend bent: zoet en honingachtig, terwijl de smaak ook weer een totaal andere gewaarwording geeft: kruidig en licht bitter-zuur. Het vriendelijke lavendel hydrolaat wordt vooral gebruikt bij de huidverzorging en de babyverzorging. Bij goed onderhoud van de lavendelstruik , geniet je altijd van een rijkbloeiende en mooie compacte struik. Snoei de heester daarom twee keer per jaar, in het voorjaar na de winter en in oktober (vormsnoei).


Bij zes stuks zal het langer duren, bij stuks kun je al vrij snel een perfecte blok snoeien. Is de laurierstruik in uw tuin te groot geworden of te snel gegroeid en wilt u deze tot op het hout terugsnoeien? Hovenier Roel Zuidema geeft meer informatie.


In het voorjaar na de winter en in oktober (vormsnoei). Een heerlijk ruikende, dieppaarse lavendelstruik misstaat in geen enkele tuin. Het is dan ook niet voor niets één van de populairste plantsoorten.


Dit komt mede dankzij haar winterhardhei want lavendel overleeft tot wel -18°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.