donderdag 31 januari 2019

Hyacint bollen planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Topkwaliteit Planten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Hyacint bollen planten

Kwaliteit Bollen , Ruime Keuze. Breng Kleur terug in uw Tuin met de Bloemen, Planten en Zaden van Bakker. Waar bloembollen planten ? Bollen kun je op verschillende manieren planten : verspreid in een border, in groepjes bij elkaar, tussen het gazon of op het terras in een bloembak. Plant alle bollen in groepen, in kleine clusters of grote bedden, één bloem alleen staat zo verloren in de tuin.


Plant groepen van erg vroeg bloeiende bollen , zoals krokussen in het gras om zo een ‘natuurlijke’ beeld te krijgen. Veel voorjaarsbloeiende bloembollen zullen in volle of gedeeltelijke zon willen groeien. Hyacintenbollen planten doe je door een gat te graven en de bol op tot 20cm diepte en 15cm uit elkaar te plaatsen. Hyacintbollen zijn ron groter dan een golfbal en hebben papierachtige vellen. Plant ze met de puntige uiteinden naar boven.


Bewater de bollen na het planten goe daarbij het hele perk flink doorweken. De bloemtrossen van de hyacint. Nu Hyacint bollen planten is later genieten van heerlijk geurende Hyacinten! Tezamen met tulpen bollen en narcissen bollen zijn hyacint bollen populaire een zeer geliefde voorjaarsbloeiers.


Hyacinten zijn vooral geliefd vanwege hun prachtig gekleurde bloemen en heerlijke geur. Je kunt bloembollen het beste op een zonnige plek in de tuin planten. Wanneer je bloembollen in potten wilt planten zijn er nog meer mogelijkheden wat betreft de bloeitij immers een binnenklimaat kan de bloeitijd vervroegen. Standplaats en planten Hyacint. De meeste Hyacinthus soorten houden van een plek volle zon tot halfschaduw.


Hyacint bollen planten

Ze houden van goed gedraineerde grond. Bewerk de grond voor het planten door deze goed om te spitten en los te maken terwijl je wat compost en beendermeel toevoegt als bemesting. Heb jij kleigron voeg dan minstens de helft aan zand toe. Als algemene regel geldt dat bollen moeten geplant worden tweemaal tot driemaal zo diep als de bol hoog is.


Water Als het niet meteen regent na het planten van de bloembollen, geef ze dan zelf wat water met een gieter. Ik heb deze week Irissen die een tijdje geleden uit de grond zijn gehaald gekuist, nu heb ik hopen kleinere bollen liggen. Voorbeelden van deze bollen zijn Scilla (Sterhyacint), Narcissus (Narcis) en Hyacinthus ( Hyacint ). Uitgebloeide bollen naar buiten doen Bovenstaande samenvattend kunnen we dus concluderen dat de bloembol zelf voor zijn voortplanting zorgt. Ruim assortiment direct van de kwekers voor groothandels prijzen! Hierdoor gingen ze veel te vroeg bloeien.


Na de bloei moeten de bollen volop blad maken en hun bol gedeeltelijk vernieuwen voor het volgend jaar, dus zou je de bollen nu in een grote pot moeten zetten, voor het raam in de zon, optijd voedsel en water om de plant weer op kracht te laten komen. Het worden dan hele slordige grote bossen blad. De grond moet voedselrijk en doorlatend zijn. Plant de bollen op tij zodat ze voor de vorst wortels kunnen vormen. Een Hyacint houd niet van natte voeten.


Je kunt de plant ook in potten, bakken of op een Hyacintenglas planten. Zodra de Hyacint uitloopt moet je mest toe voegen aan het gietwater en de Hyacint bewateren. Plant altijd veel bollen in een groep (minimaal 25) voor een mooier resultaat. Voor een mooi kleurig effect moeten de bollen dichtbij elkaar worden geplant.


Hyacint bollen planten

Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een prachtig resultaat. Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten. De Hyacinthoides non-scripta (Wilde Hyacint of Bosyacint) heeft een duidelijke kortere bloemstengel, met bloemen veelal hangend aan één kant van de stengel.


Wat als de Hyacint uitgebloeid is? Eens uitgebloei kan je de hyacint op een zonnig plekje in de tuin begraven. Snij pas na een viertal weken het loof af, want de bol heeft dit nodig als voedingsbron om te bloeien. Een hyacint die binnen reeds gebloeid heeft, zal minder tot zijn recht komen in de tuin.


Hou daar sowieso rekening mee. Deze bollen mogen zo dicht bij elkaar staan dat ze elkaar net niet aanraken. Bij het kiezen van een soort, is het handig te letten op de plaats waar u uw hyacinten wilt planten.


Wij raden dan ook af (in tegenstelling tot sommige andere bollen aanbieders) om véél bollen op een vierkante meter te planten , maar juist te planten met mate, en de natuur haar werk te laten doen. Als maatstaf kan bij de inplant á bollen per soort per vierkante meter aanhouden worden. Meer tips over het planten of de verzorging van hyacinten?


Kijk dan eens op onze tuinadvies pagina’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.