Heel veel Hindoestaanse surinamers hebben het op hun erf staan. Niet wetende dat het curry bladeren zijn. Plantjes zijn ook op de markten te koop, zoals eerder ook gezegd op de Kwatta markt. In de keuken kun je eindeloos veel gerechten maken met kerrieblaadjes.
Denk aan de gedoodverfde curry , maar ook soepen, stoofjes, chutneys en zelfs rijst kun je ermee op smaak brengen. Om ervoor te zorgen dat ze nog meer smaak loslaten (ideaal als ze al wat ouder zijn), kun je de bladeren beter eerst bakken in een beetje olie. Als u de curry bladeren niet allemaal vers kunt verwerken, kunt u deze ook invriezen of laten drogen op een stuk papier (leg dit op een droge plek). De curry bladeren is te bestellen per of 5gram. Dit product wordt verkocht in een papieren verpakking waarin de curry bladeren nog kunnen ‘ademhalen’, hierdoor blijft het optimaal vers.
Bij het bereiden van curry ’s worden de kerriebladeren vaak met uien en andere groenten aangefruit en vervolgens meegestoofd. De hele bladeren worden meestal uit de pan gehaald voor het opdienen. In andere gerechten, bijvoorbeeld vada, wordt het al dan niet gesauteerde blad versneden en mee geconsumeerd. Hele bladeren worden vaak verwijderd voor het opdienen.
Curryblad of kerrieblad is een klassiek kruid in de Indiase keuken. Verhit de olie in een grote braadpan of wok, voeg dan de mosterdzaadjes toe. Als ze beginnen te poppen, de curry bladeren toevoegen.
Bak een minuutje, voeg dan de olie toe en de ui, gember en knoflook. Koken op een laag vuur (minuten), voeg dan de chilipoeder, kurkuma en koriander toe. Kook de specerijen voor een minuut of twee.
REKEN OP EEN WACHTTIJ VANWEGE BEPERKTE BESCHIKBAARHEID! In Zuid-Indië is dit de meest populaire boom om in. Vind de beste selectie curry bladeren fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit curry bladeren voor de dutch luidspreker markt bij alibaba.
Curryblaadjes hebben met het specerijenmengsel kerrie slechts gemeen dat ze beide worden gebruikt in curry ’s. Curryblaadjes groeien aan een boom, de Murraya koenigil ofwel curryboom, die vooral in India en Sri Lanka voorkomt. Verwarrend genoeg bestaat er ook een kerrieplant. Curry leaves zijn de blaadjes van een speciale boom uit India, Pakistan en Sri Lanka. Ondanks de naam hebben kerrieblaadjes weinig van doen met kerriepoeder.
Kerriepoeder is een mengsel van allerlei specerijen zoals komijn, koriander en fenegriek. Curry-bladeren bevatten veel antioxidanten die de hoofdhuid hydrateren en dode haarzakjes verwijderen. Ze zijn een goede bron van eiwitten en bèta-caroteen, die beide haarverlies en uitdunning voorkomen( 1),( 2). Curry bladeren invriezen Na een aantal dagen haalde ik daar het bakje weer uit, en warempel de bladeren waren na afgespoeld met wat lauw water weer prima te gebruiken. Zelf de sterke geur van verse curry bladeren was nog te reuken.
Het enige wat opviel dat het leek of sommigen bladeren los waren gekomen van de hoofd steel. Als de bladeren al wat harder zijn geworden kunt u de bladeren in dunne reepjes snijden en voor het eten ze er weer uitvissen. De bladeren worden veel gebruikt in de Zuid-Indiase en Sri-Lankaanse keuken. Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. De planten groeien in de grootste bossen van Teraï, ten westen van Kathmandu in Nepal.
Eenmaal gedroog geven de bladeren fruitige smaken en komijn sensaties. Voeg wat blaadjes toe aan uw ‘bouquet garni’ (kruiden buidel). En dompel dit in zijn geheel onder in een stoofschotel. Naast deze, curry bladeren zijn ook goed voor je haar.
Zij kunnen u op weg helpen om gezond haar en lichte. Deze Indiase kruid kan je haar glanzend en helder te maken, en ook de bevordering van de haargroei. Lees verder om te leren over het verband tussen curry bladeren en haargroei. Voor de thee worden gedroogde Curry bladeren van Westlandpeppers gebruikt.
Over Curry bladeren wordt vaak gezegd dat het een positieve bijdrage heeft op diabetes. De andere tuinders hebben ook een gewas wat waarschijnlijk een positieve invloed heeft op diabetes, maar dat moest natuurlijk wel onderbouwd en onderzocht worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.