Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.
Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! De overige takken laat je staan.
Drastisch snoeien Camelia. Strooi daarom ook zure grond in het plantgat als je de camelia gaat planten. Dit neefje van de theeplant en de Japanse Roos geniet van de halfschaduw en beloont jouw goede zorgen met schitterende, roosachtige bloemen. Camelia ’s zijn groenblijvende struiken en kleine bomen met donkergroene, glanzende, lange bladeren.
Het precieze aantal weet niemand.
Deze soort is afkomstig uit China en is aan het begin van de 18de eeuw naar Europa gekomen. De beste standplaats is zo beschut mogelijk. Een groenblijvende struik met glanzend leerachtig blad. De camelia maakt al de bloemknoppen in de zomer. De bloem is groot en opvallend en verschijnt als één van de eerste na de late winter.
Staat je camelia in bloei? Verzorging camelia : zo geniet je extralang Rode camelia. Schud er dan elke dag eens aan. Dan vallen de bruine, verwelkte bloemen af en ontsieren ze niet langer de plant. Zorg dat je camelia nooit uitdroogt.
Geef geen mest en zo weinig mogelijk water tussen mei en september, dat verstoort de knopvorming. De plant is redelijk winterhar maar kan tijdens strenge vorst wel wat bescherming gebruiken. Bij aanhoudende strenge vorst hebben camelia ’s in de volle grond toch enige bescherming en verzorging nodig. Af en toe ontkalkt water geven. Dit zijn ook de enige bloemen die zij als geschenk waardeert.
Geef je tuin een extra bloemenboost door aan de voet van de camelia bijvoorbeeld longkruid (Pulmonaria), kerstroos (Helleborus niger) of sneeuwklokjes te planten.
Die bloeien in dezelfde periode als de camelia. Dit komt door de langzame groei van de plant. Lichte vormsnoei mag na de bloei plaatsvinden. Het is aan te raden deze scheuten te snoeien omwille van de plant. Camelia is een zuurminnende plant, en combineert dus goed met heide, rododendron, kalmia latifolia, veenbes (cranberry) en bosbes.
Ik gebruik ook een speciale meststof voor zuurminnende planten, een rododendron-meststof. Gelukkig heeft de plant weinig last van ziektes. Het is een plant met veel karakter die goede verzorging nodig heeft. Er is vaak te horen dat een camelia een moeilijke plant is, maar als je op een paar dingen let kan het eigenlijk niet misgaan. VERZORGING VAN DE CAMELLIA.
Een camelia stekken is mogelijk, maar eist wel wat tijd en energie. Ze stellen dezelfde eisen aan de bodem als rhodo’s: zuur (pH tot 6), humusrijk en goed drainerend. In het voorjaar na de bloei een lichte bemesting met organische mest is prima. Zorg voor een strooilaag op de grond van denneschors o. Hij wordt ook wel de Japanse roos genoemd. De meeste planten zijn in het vroege voorjaar nog druk bezig om blad te krijgen maar de camelia niet.
Deze plant laat nu al haar prachtige bloemen zien. Bloeit in het late najaar, soms met een nabloei zeer vroeg in het jaar net na de nachtvorsten. Soms kan een late nachtvorst de bloemknoppen teniet doen.
Een beschutte plek in de halfschaduw is het beste, omdat deze heesters in de winter hun blad behouden. Camelia 's hebben niet zozeer onder de vorst dan wel onder de droogte te lijden. Ik heb nog wat filmpjes liggen opzoeken over camellia 's en kwam dit heel interessante en duidelijke filmpje tegen over het marcotteren van camellia (Air layering in het engels). Achteraf kan je ook het 2e deel bekijken waar de stek 7maand later te zien is. Camellia sasanqua is een mooie wintergroene sierheester.
Deze techniek ga ik zeker ook proberen, en ook op andere struiken hier zoals rhododendron.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.