dinsdag 15 mei 2018

Viburnum plicatum

Hij is nog steeds populair omdat de schermen met veel grote witte bloemen ver boven het gebladerte uitsteken. In de lente lijken daardoor de bloemen te zweven boven de takken. Hij bereikt een hoogte van circa 150cm.


De struik bloeit van mei-oktober! Ik hou van de horizontale, brede groiewijze, maar merk soms in andere tuinen, grote en minder horizontale heesters. Vrijwel alle soorten groeien goed in de zon en lichte schaduw en ze houden van iets zure, humusrijke, voedzame grond.

Snoeien is niet nodig, maar na de bloei kun je hem terugknippen om de vorm in stand te houden. De heester is winterhard en bladverliezend en wordt ongeveer m hoog. Het is een middelgrote bladverliezende heester met een bossige opgaande vorm. De groeiwijze van deze sierstruik is opgebouwd in étages die vol staan met witte bloemschermen. Ze bestaan uit steriele grote randbloemen rondom een kern van vruchtbare kleinere bloemen.


The wild form (f. tomentosum) is native to forests and thickets in China and Japan. Deze sneeuwbal bloeit in de periode (eind) april-mei-juni. De sierheester is redelijk dicht vertakt waarbij de takken schuin afstaan.


Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 2centimeter.

Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. ONTDEK OOK ONS AANBOD VIBURNUM PLANTEN IN POT-Ruime keuze tegen voordelige prijzen. De bloeiperiode is mei - juni. Mariesii’ has distinctly veine dark green leaves which become red-purple in autumn.


These contrast beautifully with large white lacecap spring flowers. It’s perfect for growing as a specimen shrub in a mixed border and also works well in Japanese garden schemes. In de herfstmaanden verkleurt het roodachtig paars. De plant heeft gelaagde takken, met donkergroen blad. Geef tijdens langdurige droogte voldoende water, zodat de grond vochtig blijft.


Deze groeien in de breedte uit, bloeien uitbundig en passen goed in kleinere tuinen. Bijna alle viburnum soorten zijn op stam te bestellen. Er zijn een aantal cultivars.


Viburnum tinus treft men veel aan in tuinen. Mariesii’ Preferably in fall or in spring for specimens purchased in pots or in containers. Follow our advice on planting shrubs.


Vier seizoenen lang is deze sierheester een bijzondere verschijning. In mei bloeit hij voor het eerst met grote witte schermbloemen. Het meest bekend is de gewone Gelderse roos, deze heeft schermen met witte bloemen en bessen die helderrood van kleur zijn.


Hij heeft in het midden van de platte bloemschermen vruchtbare en aan de randen grote, steriele bloemen.

Na de bloei ontwikkelen zich donkergekleurde bessen. Blossoms appear on ‘Shasta’ viburnum in spring, followed by red fruits that ripen to black in fall. Deze heester hoeft niet teruggesnoeid te worden. Nederlandse naam Japanse sneeuwbal.


Herkomst Japan en China: Categorie Heesters. Bladverliezende, breed uitgroeiende compacte heester. Horizontale takken Hoogte tot m. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen.


Mariesii - Pretty lacecap-like flowers: litre pot: £19. Delivery by Crocus We use cookies to provide you with a better service and experience. Kenmerkend zijn de talrijke helderwitte valkke bloemschermen die begin mei verschijnen en later verschijnen naar roze tinten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.