dinsdag 15 mei 2018

Inhoud zwembad

Chloortabletten voor zwembad én jaccuzzi shop je eenvoudig op beslist. Alleen dit weekend: extra korting op alles. Bezoek de winkel of bestel nu online!


Altijd een verassend aanbod meubels en accessoires. Bezorging waar en wanneer je wilt.

Bespaar tot wel via kiesproduct. Inhoud berekenen voor een rechthoekig zwembad. De inhoud van een rond zwembad. Hoe bereken ik de inhoud van een rond zwembad ? Deze berekening is wat lastiger dan de inhoud van een recht zwembad uitrekenen.


Lees hier hoe je met een simpele formule het watervolume. Alleen moet je soms inhoud uitrekenen van dingen die niet helemaal recht zijn, of waar je te maken hebt met diepte in plaats van hoogte. In de onderstaande video wordt nog eens uitgelegd hoe je de inhoud van zwembaden uitrekent, met ook speciale aandacht voor bijzondere vormen van zwembaden , waarbij je hulplijnen nodig hebt.

Maar vooraf de inhoud berekenen van een voorwerp is ook handig als je het met iets wil vullen. Bijvoorbeeld de hoeveelheid water in een aquarium bepalen. En uitrekenen hoeveel water er nodig is voor het vullen van een zwembad.


Opdracht: Bereken de inhoud van het aquarium in dmen in liter. Dat is nu dus niet meer zo. Het zwembad de Tongelreep in Eindhoven, Amerena in Amersfoort en Zwemcentrum Rotterdam hebben deze afmetingen. In Nederland wordt er niet veel over gesproken dat een zwembad wel of geen geschikte afmetingen heeft voor.


Een zwembad is meter lang, meter breed en meter diep. In dit geval maak je gebruik van de diepte in plaats van de hoogte (dus lengte x breedte x diepte). Hoe groot is een huiskamer? Een huiskamer heeft een lengte van meter, een breedte van meter en een hoogte van meter. Het is de bedoeling dat je de inhoud van de kamer berekent.


Een veelgebruikte maat voor inhoud is de kubieke meter. Voor het uitrekenen van de hoeveelheid water in een rechthoekig zwembad heb je eigenlijk maar formule. Hoeveel liter water zit er in deze zwembaden ? Wat is de inhoud van dit zwembad ?

Haal meer plezier uit uw eigen zwembad. Gemiddeld doet een kind maanden over zwemles, tot het behalen van het A-diploma. In deze uren went je kind aan water, leert veilig omgaan met water en leert uiteraard goed en veilig zwemmen.


Dat wil zeggen dat de gehele inhoud van het zwembad in vier uur tijd volledig wordt rondgepompt door het filter. Overslaan en naar de inhoud gaan. We hebben een zwembad met een doorsnede van 3cm. Er staat centimeter water in.


In onze zwembad winkel bieden wij een ruime keuze goedkope zwembaden in diverse afmetingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.