donderdag 22 februari 2018

Peterselie zaad

Bekijk ons assortiment Kruidenzaden Gratis verzenden vanaf € 150! Groot assortiment gedroogde kruiden. Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen.


Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Zelf gekweekte peterselie gebruiken in de keuken geeft extra smaak aan de maaltijden die je maakt.

Naast dat het zelf verbouwen van peterselie zaden een leuke bezighei scheelt het ook in de portemonee. Als perterselie zaden op de juiste plek zaait, dan kunt u daar vele jaren plezier van hebben. Peterselie zaad Peterselie zaaien – kiemen. Ik doe het nooit maar veel mensen weken hun zaden voor om een snellere kieming te bekomen.


De ideale kiemtemperatuur is 27°C. Een propagator met thermostaat kan je helpen om de temperatuur en luchtvochtigheid te regelen. Laat de planten ook niet uitdrogen.

Je hebt platte peterselie en krulpeterselie. De blaadjes zijn anders gevormd bij deze varianten, de smaak is heel vergelijkbaar. Het kweken van peterselie is heel makkelijk, het kan in een bloempot in huis of op het balkon, of gewoon in de volle grond van je. In de zaden van peterselie zit een etherische olie die het giftig ‘apiol‘ bevat, deze olie wordt dus niet gebruikt in gerechten. Dezelfde hoeveelheid peterselie levert 9microgram (mcg) vitamine K, evenals 7mcg vitamine C en 0internationale eenheden (IE) vitamine A. Eén portie peterselie levert 2procent van de aanbevolen hoeveelheid vitamine K. Hoe meer in de voeding toe te voegen.


De plant wordt ongeveer tot centimeter hoog. Hierdoor kun je een constante voorraad van het kruid hebben en hoef je niet alles in een keer te oogsten. Een kruid dat vaak in de keuken terug komt is peterselie. Bij het kweken van peterselie gebruik ik zelf altijd de platte variant omdat deze meer smaak heeft in zowel koude als warme gerechten. Zaaiperiode: vanaf april tot augustus.


De kruiden zijn op vele manieren te gebruiken in maaltijden en voor geneeskrachtige doeleinden. Maar in het voorjaar zal peterselie wellicht minder goed groeien in de schaduw. Stel dat ik een bedrijf was in peterselie en de beste teelwijze moet hanteren, dan is het in volle zon met een druppeldarm.


Het 3e jaar gaat de peterselie bloeien om zich voort te planten, dan wordt het weer tijd om te zaaien.

Ik vind de krul peterselie er prachtig uit zien, maar de platte peterselie veel smakelijker. In september en mei kun je prima peterselie zaaien. Doe het peterselie zaad in een bakje en doe er een bekertje droog zand bij. Het kan zowel onder glas (winterteelt) als in de vollegrond geteeld worden. Met de peterselie zaden kweekt u uw eigen heerlijke peterselie.


De smaak van het blad is sterk aromatisch en past bij allerlei gerechten. De essentiële oliën geven een sterke smaak met een even grote intensiteit als die van munt met een vleugje venkel. Planten kunnen niet worden afgehaal deze worden rechtreeks vanaf de kwekerij. Strooi het zaad over de grond uit en hark vervolgens in. Geschikt voor snelle groeiers.


Zorg dat het zaad gelijkmatig over het oppervlak wordt verdeeld. Druk na het zaaien de grond goed aan en maak die vochtig. Dit zaad is geteel geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden.


Hier plukt u de vruchten van! Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Aangezien peterselie het tweede jaar in het zaad schiet, moet hij ieder jaar opnieuw worden ingezaaid om de groei niet te onderbreken. Het zaad kan op elk tijdstip tussen maart en augustus gezaaid worden. Vennekool olie heilzaam bij artritis, cellulitis, reuma, jicht en ischias,.


Met peterselie zaad , dit is meestal niet een probleem, omdat de meeste pakjes zaad meer dan genoeg zaad voor het gebruik van de meeste mensen bevatten. Wie peterselie zaaien niets vindt, kan ervoor kiezen om peterselie als volgroeide plant in een tuincentrum te kopen. Er worden in tuincentra ook jonge peterselieplanten aangeboden om zelf verder op te kweken.


Hij gaat pas in het tweede jaar witte bloemen en zaad produceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.