woensdag 24 januari 2018

Rattenplaag 2017

Rattenplaag loopt uit de hand’ Door Niels Kalkman. Volgens het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen is de preventie ’niet goed geregeld’, ongediertebestrijders waarschuwen voor ’middeleeuwse taferelen met veel ziektes’. Het RIVM doet onderzoek naar een eventuele ’landelijke rattenplaag ’. Om die reden is grootschalig onderzoek nodig naar het gedrag van het beest.


De laatste aardappelen zijn uit de grond en ook de bieten zijn rond de normale tijd gerooid. We zijn bezig met het afleveren van aardappelen en het onderhoud aan de machines. Het land ligt al klaar voor het nieuwe seizoen. Het aantal meldingen van rattenoverlast in Nederlandse gemeenten is nog nooit zo hoog geweest.


Deze knaagdieren richten veel schade aan en verspreiden bovendien. Flat in Zuidoost gaat gebukt onder rattenplaag. De flat Geldershoofd in Zuidoost gaat gebukt onder een rattenplaag. Als oorzaak wordt onder meer gewezen op de gebrekkige inzameling van afval. Elke zondag delen we een internetklassieker.


Een artikel uit de archieven van Panorama. Met vandaag: gigantische ratten teisteren. Onderzocht wordt of er sprake is van een rattenplaag. VOORLOPIG NOG RATTENBESTRIJDING BIJ RECREATIEPLAS.


Wegens de ziekte van Weil is een Gelderse recreatieplas afgesloten en is men voorlopig druk met het bestrijden van ratten die de ziekte overbrengen. IN EINDHOVEN MOETEN BURGERS ZELF RATTEN BESTRIJDEN. En de rattenplaag breidt zich. Anticimex, specialist in ongediertepreventie en- beheersing, heeft de afgelopen maanden ruim 4ratten gevangen in de Eloystraat in Geleen. Van Dooren vroeg de gemeente op te treden tegen de rattenplaag en stankoverlast die veroorzaakt zouden worden door de buurman op Muntstraat 24.


Schnellen hield zeven honden, die niet uitgelaten zouden worden en daarom in de tuin zouden poepen. De buurman zou de ontlasting composteren, wat de stank zou verklaren. De achtergrond van deze maatregel is dat chemische rattenbestrjdingsmiddelen toxisch zijn, ophopen in het milieu en doorvergiftiging geven aan roofvogels en andere roofdieren. In de Hengelose Es hebben ze al langdurig een rattenplaag nabij de tuinen aan de achterkant van de woningen van de Peter Rubenstraat.


De Amerikaanse hoofdstad Washington wordt sinds afgelopen winter geteisterd door een rattenplaag. Dat meldt het hoofd van het bureau van burgemeester Muriel Bowser op. Ratten: volgens de Telegraaf loopt het uit de hand met deze beesten. In veel verschillende steden stijgen de meldingen van rattenoverlast sterk.


Rattenplaag 2017

De Nederlandse flora en fauna veranderen door klimaatverandering. De ziekte van Weil (leptospirose) is daar een voorbeeld van. Het aantal mensen in Nederland met deze tropische ziekte is in één jaar tijd verachtvoudigd!


Datzelfde geldt voor een periodieke elektrakeuring. Dat staat tenminste in het nieuwe regeerakkoord van VV CDA, Den ChristenUnie. Op Eb had men last van een rattenplaag.


Rattenplaag 2017

De bruine ratten hadden zich er verschanst en inmiddels al een gangenstelsel aangelegd. De bestrijdingsdienst heeft zijn werk gedaan en het lijkt erop dat de ratten verdwenen zijn. De rattenplaag treft vooral de ondernemers rondom de Plaza de la Constitució. Voor wie niet bekend is in Ibiza: dat is waar dagelijks de groenten- en fruitmarkt gevestigd is en ook waar de Croissant Show is gevestigd. Volgens getuigen, die spraken met de krant Diario zijn er tenminste twee grote nesten van ratten gevestigd langs het plein.


De gemeente Venray is geschrokken van de meldingen en neemt deze dan ook uiterst serieus. Het is overigens opmerkelijk dat een rattenplaag zich al in het voorjaar voordoet’’, vertelt een gemeentewoordvoerder. Normaal gesproken wordt overlast van ratten waargenomen in de zomermaanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.