dinsdag 16 januari 2018

Haag groenblijvend

Boek uw Hotel in Hagen online. Vergelijk nu voor de laagste prijs! Deze haag wordt echter wel breed dus is niet geschikt voor de kleinere tuin.


Bij het aanplanten van uw haagplanten moet u altijd aanplantgrond bij planten. Wintergroene haag Wintergroene haagplanten kenmerken zich doordat ze hun bladeren in de winter houden.

Snoei de haag na het aanplanten naar uw gewenste hoogte. Op deze manier blijft de haag het gehele jaar zichtdicht , en kunt u deze als ‘muur’ om de tuin gebruiken. Deze haag met zijn leerachtige blad heeft een compacte groei en blijft dankzij zijn wintergroene eigenschappen het hele jaar mooi van kleur. Dit type plant is geschikt om als haag te houden tot een hoogte van 150cm en is daarom tevens eenvoudig laag te houden.


Echter dient u er wel rekening mee te houden dat deze haag relatief breed wordt. De plus- en minpunten op een rijtje. Olijfwilg Met z’n grijsgroen, leerachtig blad met zilveren onderkant, z’n zoetgeurende witte herfstbloempjes en olijfachtige vruchtjes is Elaeagnus x ebbingei een erg mooie haagplant.


Je kunt kiezen voor een groenblijvende of een bladverliezende haag.

Bladverliezende hagen verliezen in de winter het blad. Het dorre bruine blad van de beukenhaag blijft echter wel inde winter aan de haag zitten. Hieronder vind je een selectie van bladverliezende hagen.


Een groenblijvende haag met snelgroeiend effect is hiervoor zeer geschikt. Uw groenblijvende haag met snelgroeiend effect. Met centimeter per jaar zijn coniferen zijn ware snel-groei kampioenen. Ze zijn ideaal voor een groenblijvende haag inclusief snelgroeiend resultaat. Haagplanten groenblijvend kopen?


Bij Garmundo hebben we een ruim aanbod bladhoudende heesters voor een groenblijvende haag ! Het hele jaar door van een groene tuin genieten. Groenblijvende hagen zijn haagplanten waarnaar veel vraag is. Veel mensen zijn op zoek naar een mooie groene heg als afscheiding van hun tuin. Het grote voordeel hiervan is uiteraard dat de haag zijn dichtheid behoudt en daarmee de scheiding van uw tuin bestaan blijft. Ilex Crenata ‘Green Hedge’ en de Taxus Baccata.


Alle groenblijvende hagen zijn bladhouden als u de haag als afscheiding gebruikt, zal deze dus ook in de winter privacy geven. De haagplanten in onderstaand overzicht zijn allemaal groenblijvend.

In het eerste geval zult u meteen een volgroeide haag hebben staan, in het tweede geval duurt het nog een jaartje voordat de takken zich zodanig vervlochten hebben dat er van inkijk geen sprake meer is. Met een ligusterhaag creëert u snel een mooie en dichte haag. Er zijn verschillende soorten liguster, maar de soort die wij verkopen (de haagliguster) is het meest groenblijvend en wintergroen. Tijdens een strenge winter kan deze liguster wel wat blad verliezen, maar in het voorjaar groeit het blad snel weer aan.


Bovendien vind je op onze site handige plant- en verzorgingstips - alles om van je nieuwe haag een succes te maken. Ruime keus aan wintergroene haagplanten online. Het maken van de juiste keus begint bij een compleet assortiment. Hoe meer aanbo hoe meer kans dat je de perfecte haag zult vinden. Hiervoor zijn veel struiken heel geschikt, variërend van groenblijvend , bladverliezend tot zelfs bloeiende hagen.


Kortom ook haagbeplanting is een belangrijke blikvanger in de tuin. Bent u op zoek naar een groenblijvende haag weinig onderhou denk dan bijvoorbeeld aan een coniferenhaag. Is het voor u juist van belang dat de haag snel groeit, kies dan een groene laurierhaag.


De meeste voorkomende groenblijvende haag zijn laurierstruik Taxusstruik en coniferenstruik. Een mooie struik om veel privacy in je tuin te kunnen garanderen, ze zijn ook in alle maten beschikbaar, bijvoorbeeld een struik van meter, want ook in de winter blijven deze struiken inkijk tegen gaan. Voor privacy is uiteraard een hoge haag de juiste keuze.


Gaat het om een sierrand in bijvoorbeeld de voortuin? Afhankelijk van of je van kleur houdt, kun je ervoor kiezen bijvoorbeeld een rode haag te planten. Door onze strenge selectie kunnen wij u alleen de.


Kies dan voor een lage haag. Taxus, coniferen, beuk of een andere haag ? Goede voeding is essentieel om het wortelgestel actief te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.