maandag 22 januari 2018

Amberboom zuilvorm

Amberbomen van alle merken op beslist. Meerdere aanbieders en soorten. Alle merken voor de laagste prijs. Bestel direct online op Beslist.


De moederboom in Amerika is circa meter hoog en slechts meter breed. In Nederland zal deze zuilboom vanwege het klimaat echter wat lager blijven. Deze zuilboom blijft een smalle boom en is hierdoor zeer geschikt voor kleine tuinen. Door middel van snoei kan deze zuilboom op de gewenste eindhoogte of breedte van de zuilvorm worden gebracht. Is geschikt voor kleinere tuinen.


Koop nu online bij Bomenenzo. Deze amberboom in zuilvorm wortelt het best op een leemhoudende ondergrond. Dit is ideaal voor de groei en gezondheid van de boom. Echter, een standaard vruchtbare ondergrond doet ook wonderen met deze boom. U plaatst de boom het beste op een plek met zon of half schaduw.


De boom heeft genoeg licht nodig om optimaal te kunnen groeien. Kijk voor andere vormen van amberboom bij leibomen en dakbomen. Wij hebben zelfs amberbomen als kant-en-klaar haag.


Wat voor blad heeft de amberboom ? De herfstkleur is overigens het mooist als het overdag warm is en ’s nachts koud. Ook de vorm van het blad is prachtig, net als bij de esdoorn een vijfpuntige ster, zodat je voordat de herfstkleur verschijnt, al iets moois hebt om naar te kijken. Hoe zien de takken van de amberboom eruit? Wanneer amberboom planten.


Amberboom zuilvorm

Een amberboom in een pot ( container) kan het hele jaar geplant worden. Houd voor de diepte van het plantgat de hoogte van de pot aan waarin de amberboom geleverd is. De breedte van het plantgat. Hij neemt in de Lage Landen tamelijk langzaam in grootte toe hoewel hij in het herkomstgebied geldt als een snelle groeier. Amerikaanse bomen bleken na kap tot vier eeuwen oud.


De amberboom heeft veel zon nodig. De jonge boom heeft een kegelvorm. De zuil amberboom is een boom die nog niet lang op de markt is. Het is absoluut een aanwinst in het assortiment van smalle bomen.


Deze boom heeft een zeer smalle groeiwijze met redelijk fijne vertakkingen waardoor er gelijk een pilaarvorm gecreëerd wordt. De Slender Silhouet heeft verder een erg mooie herfstverkleuring met warme gele, oranje en rood tinten. Liquidambar Slender silhouette is een mooie zuilboom. De kroon groeit aanvankelijk smal piramidaal met een doorgaande, rechte stam. Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten.


Hij staat ook prachtig aan een vijver waar hij zich in het water kan spiegelen. Vivimus is een Organisch bodemverbeterend middel van DCM, speciaal ontwikkeld voor het aanplanten van laanbomen, sierheesters, hagen, buxus, en andere sierplanten. De zuilvorm zorgt ervoor dat de onderkant smal blijft en dat de boom breder wordt wanneer deze de hoogte ingaat. Zo houdt u de ruimte in de tuin. Wij als boomkwekerij Van Ijmeren bieden de zuilvormige amberboom in verschillende maten aan.


Daardoor is de 'Worplesdon' ook zeer geschikt als schaduwboom. Hierdoor ontstaat een eivormige kroon. Tijdens de warme en zonnige zomermaanden kun je onder deze boom dus heerlijke verkoeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.