donderdag 28 december 2017

Coniferen bemesten

Uw tuin en coniferen bemesten met organische meststoffen én kunstmest kan natuurlijk ook. Toch hebben coniferen net als elk andere plant voedingsstoffen nodig. Coniferen zijn sterke planten.


Om ervoor te zorgen dat uw coniferen gezond blijven, is het raadzaam om coniferen af en toe te bemesten. We vertellen u er hier meer over. Waarmee kunt u coniferen bemesten ?

Ook de licht groene, blauwgroene of geelgroene tint van de naalden zal extra mooi zijn dankzij een gift coniferenmest. Geef coniferenmest in het vroege voorjaar en nog eens in de zomer. Wanneer coniferen bemesten.


Het bemesten van coniferen. Als u ervoor kiest om uw coniferen te bemesten , dan raden wij aan om dit met speciale coniferenmest te doen. Normaal gesproken is de natuur in staat, ieder jaar voldoende meststoffen beschikbaar te stellen, die nodig zijn voor een gezonde groei.


Allerlei biologische processen in en boven de gron zorgen voor ruim voldoende voedsel. Niet te vroeg in het jaar beginnen dus en ook niet te lang doorgaan. Ga je te lang door met bemesten , dan lopen de planten kans op vorst schade.

Bruine coniferen of bruine. Het water geven en bemesten van uw coniferen. Na verloop van tijd behoeven de coniferen een minder intensieve verzorging.


Vanaf dat moment is het vooral belangrijk dat de planten in tijden van warmte en droogte keer per week water krijgen. Naast het geven van water is ook bemesting een onmisbare factor in de verzorging van coniferen. Bemesten met bladbemesting op natuurlijke basis. De portaaltrekker gebruiken we ook om de coniferen te bemesten. Dit doen wij heel gefaseer regelmatig en in kleine hoeveelheden.


Naast de compostgift mesten we indien nodig bij. Steeds vaker door het blad te bemesten met blad meststoffen op natuurlijke basis. Voor alle coniferen soorten geldt dat snoeien belangrijk is voor de ontwikkeling van de plant. Om een mooie strakke gevulde plant te krijgen is het noodzakelijk om de conifeer (haag of solitair) minimaal 1x en liever 2x per jaar te snoeien. Buiten een mooiere plant krijgt u dan ook wat grip op het uitgroeien van de plant.


Ik heb een zak coniferenmest gekregen maar ik heb geen coniferen in de tuin staan. Is het schadelijk wanneer ik daar mijn gazon mee bemest ? Deze maand - Grote maat. Overige tips voor het bemesten van coniferen Overige tips voor het bemesten van coniferen.

Kijk goed naar uw coniferen en naar wat de grond in uw tuin mogelijk nodig heeft. Ik heb daar tegen in gebracht dat de boswachter ook nooit dode takken of bladeren afvoert, afgestorven vasteplanten niet verwijder niet van de planten oogst en uitwerpselen van dieren niet opruimt. De Taxus wordt minder sterk en minder vol.


De conifeer is solitair te planten, maar de meeste mensen zullen coniferen kennen als haagplant. De plant is vatbaarder voor ziekten en plagen. Waar u op moet letten wanneer u kiest voor coniferen is dat u deze nooit te kort terugsnoeit. Voor deze conifeer is een alternatief op coniferenmest de organische voedingstoffen koemestkorrel en tuinturf.


Ook met deze meststoffen volstaat het eens per jaar bemesten. Geef de Thuja Brabant conifeer de voeding boven de wortels en vermeng deze met de grond. De bloei is meestal onopvallend en mooie vruchten zijn ook niet echt algemeen of in elk geval niet in het oog springend. De standplaats van uw conifeer. Raadpleeg deze bemestingskalender en bekijk wanneer je welk gedeelte van de tuin kunt bemesten.


Bomen, struiken en hagen: Breng een gemengde mest voor de siertuin aan. Voor buxus kun je buxusmest gebruiken. Ook voor rododendron, hortensia, coniferen en hagen zijn er speciale mestsoorten.


Kies je voor het najaar, doe dat dan niet later dan half oktober i. Controleer voor de aanplant of de wortelkluit van de conifeer niet te droog is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.