dinsdag 24 oktober 2017

Ratten schieten

Dat doet hij met een windbuks met warmtebeeldcamera. Met deze nachtkijker kan hij ratten in het donker tot op 1meter afstand nauwkeurig waarnemen. De dieren worden op een afstand van tot meter afgeschoten.


Is het toegelaten om met een luchtgeweer (loodjesgeweer) ongedierte af te schieten ? Het jagen doet Wil ‘s nachts, als de ratten actief zijn.

Hij ging vroeger altijd jagen met zijn vader. Hij begint met zijn luchtdrukwapen op ratten te schieten , als een bevriende melkveehouder hem om hulp vraagt. Toen is het eigenlijk een beetje uit de hand gelopen. Sinds die tijd ben ik vier à vijf avonden per week op pad.


Ratten zijn misschien ongedierte, maar daar zijn humanere bestrijdingsmiddelen voor dan een luchtbuks. Een luchtbuks is vaak niet eens in schot dodelijk. Bovendien niet effectief genoeg omdat je dan constant je buks paraat moet hebben èn raak moet schieten op de tijden en momenten dat de ratten actief zijn.


Het gaat om een variant op de staande wip, waarbij de doelen voor de gelegenheid vervangen werden door kistjes waarin levende ratten zaten.

Het doel van het spel was om de kistjes open te schieten , zodat de ratten naar beneden vielen. Ratten die de val overleefden, werden vervolgens de nek omgedraaid door de lokale rattenvanger. Dit onafhankelijke forum is opgezet door liefhebbers in het schieten met luchtdruk. Ons forum biedt een veilig platform voor zowel de serieuze wedstrijdschutter als de hobbymatige individuele tuinschutter en alles wat daar tussen zit. Mede om die reden houden wij het forum laagdrempelig en hebben we gezelligheid hoog in het vaandel staan.


Ratten buiten of in huis voorbij zien schieten , is geen prettige ervaring. Er zijn allerlei mogelijkheden om ratten te bestrijden. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen op de markt of je schakelt een professionele ongediertebestrijder in. Wil je zelf ratten bestrijden? Dat is mogelijk met huismiddeltjes.


Ratten Spelletjes Vind jij ratten ook van die vieze beesten? Ze snuffelen het riool af naar eten en brengen vaak ziektes met zich mee. Maar ja als je Ratatouille ziet, is het eigenlijk wel weer een schattig beestje. Hij helpt Linguini om een echte chef kok te worden.


In de online spellen komen er naast Ratatouille ook andere ratten voor. Ossenaar schaft wapens aan om op ratten schieten.

Hij stond terecht voor verboden wapenbezit en mishandeling. Peperkamp werkt met de modernste apparatuur om de knaagdieren op te sporen en te schieten. Wil Peperkamp schoot in drie jaar ruim elfduizend bruine ratten. Dit is de oogst van gisteravond. Ja, ik wel, zei ik toen, want ik zag die ratten wel lopen.


De ratten staken soms over van de schuur waar de zakken met graan lagen op van die pallets naar het water. Onder die pallets zat zoveel ruimte, daar leefden die ratten. Ze vraten zich dus in die zakken, zakken gingen kapot en zo. En toen kwam de vraag van hoe bestrijdt je ratten ! Het is zaak dat je zoveel als mogelijk alle voedselresten weghaalt en rattenkisten gaat zetten op de manier zoals ik uitleg. Ratten vangen vergt improvisatie en creativiteit van de vanger.


Je kunt wellicht de rat ook schieten met een zware krachtige luchtbuks. Heb je nog vragen dan verneem ik die graag. LEES OOK: Acht kampt met rattenplaag: Acht (8) tips om ratten tegen te gaan Binnen vier weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.