vrijdag 6 oktober 2017

Liquidambar styraciflua leiboom

Liquidambar styraciflua (Amberboom) is een leiboom met een schitterende herfstverkleuring. De grote handvormig bladeren krijgen de kleuren geel, oranje en rood. De verkleuring van de amberboom is erg afhankelijk de vochtigheid van de gron de zuurtegraad en de hoeveelheid licht die de hij krijgt.


De oudere takken van de amberboom ontwikkelen zeer fraai ogende grijze kurklijsten. Wij leveren deze bomen alleen in pot of kluit aan u.

Wij willen deze boom niet leveren als wortelgoed. Bij wortelgoed bestaat de kans dat de boom twee jaar niks tot weinig groeischeuten maakt. Deze Lei Amberboom is een van de mooiste leibomen in ons assortiment.


De Liquidambar Styraciflua Worplesdon is ziektevrij. Deze vorm groeit vanzelf bolvormig en hoeft niet gesnoeid te worden. Heeft geen problemen met kou en extreme regenval.


De kroon groeit smaller dan de soort met een doorgaande rechte stam.

Worplesdon blijft ook lager dan de soort en wordt uiteindelijk - 15m hoog en 6-10m. De leiamberboom is bijzondere leiboom met fris, groene bladeren in de zomer en prachtige herfstkleuren. De boom krijgt groen blad dat in de herfst een mooie oranje-rode kleur krijgt.


Geschikt voor alle (ook natte) grondsoorten. Deze boom kan goed gesnoeid worden waardoor de hoogte en breedte goed te reguleren zijn. Maat: Deze leibomen hebben etages en zijn meerjarig geleid aan draden (zonder bamboerek), In diverse maten leverbaar, Met deze volwassen bomen heeft u direct het gewenste eindresultaat. Worplesdon heeft de volgende kenmerken: Gladde stam, fris groen bla prachtige herfstkleuren. De plant komt van oorsprong uit het oosten van Noord-Amerika.


Leiboom , Leivorm etages. Hij kan wel meter hoog worden. Als de ruimte beperkt is kies dan voor een amberboom als bolvorm of leiboom. In de herfst prachtig herfstblad. Toch is zijn oranjerode bladkleur in de herfst het belangrijkst.


Tijdens de ‘Indian Summer’ in de VS speelt hij wel niet zo’n hoofdrol als de esdoorn , maar een oscar voor de beste bijrol lijkt wel gerechtvaardigd. Deze leiboom is een middelmatige groeier, heeft mooie middelgrote frisgroene bladeren. Het snoeien van de Leiamberboom kan in Juni en tussen November en Februari.

De lei amberboom is in elke tuin toe te passen. Plant wel tuinplantengrond bij de leiboom en zet er een boompaal bij. Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop. Worplesdon is wat strakker dan de soort, heeft bijna geen kurklijst en heeft egaal donkergroen blad. De herfstverkleuring is oranje tot oranje rood.


Op een vochtige standplaats verkleurt hij intenser. De boom is ook goed te leiden en daardoor vindt u deze ook terug als leiboom. Er bestaan namelijk kweekvormen die lager blijven.


Piramidaal groeiende boom tot circa m. Stam en takken voorzien van dikke kurklijst. Amberbomen houden van vrij veel zon maar zijn wel wind en zeewindgevoelig, in verband met takbreuk. Plaats de bomen dus altijd op een wat beschutte plek. Het is nú tijd om te planten! Hoe ziet de Liquliquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ eruit?


De amberboom is een prachtige boom met veel attracties gedurende het seizoen. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.