maandag 16 oktober 2017

Klimop hedera

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Grootste aanbod Tuinplanten. Diverse maten en soorten klimop leverbaar en een snelle bezorging is mogelijk.


Omdat hij wintergroen is zorgt hij hele jaar voor kleur in de tuin. Bloeiende klimop is voor vele insecten in de herfst een rijke bron van nectar en stuifmeel, omdat er dan weinig andere planten bloeien. De dofzwarte bessen zijn in de lente rijp. Deze worden geen klimop genoemd omdat het geen klimmers zijn. Klimop is een belangrijke drachtplant.


Het is een wintergroene klimplant, maar kan ook als bodembedekker worden gebruik. Deze klimop klimt met zelfhechtende zuignapjes. Om de klimop zo gezond mogelijk te houden doe je er goed aan deze twee keer per jaar te bemesten. De beste periodes hiervoor zijn in april (na de vorst) en in augustus. Hiervoor is speciale hedera meststof verkrijgbaar.


Heeft u al een mooie klimop haag en wilt u maximaal maar 1x per jaar snoeien, stel de snoeibeurt uit tot na de langste dag. De hedera haag zal dan veel langzamer gaan groeien. Hoe meer u snoeit, hoe compacter en voller de bladmassa en hoe steviger de klimop haag wordt. Hedera maderensis – Madeiraklimop, Madeira.


De gaaspanelen kun je direct bij ons bestellen. Voor een sprookjesachtige sfeer in je tuin kun je er ook voor kiezen klimop tegen een oude boom te laten groeien. De klimop planten bovenop de grond nog een klein beetje water geven waardoor de grond en de wortels van de hedera klimop plantjes een compact geheel gaan vormen.


Wat te doen na het inplanten? Het is belangrijk dat de nieuwe hedera heg voldoende water krijgt. Besproei het oppervlak regelmatig maar niet overvloedig. Lees hier meer over: soorten klimop en het planten van klimop.


Hoeveel planten u per strekkende meter bestelt, ziet u bij de aanvullende informatie van de betreffende plant. Het beste tijdstip om dat te doen is in maart. Geef de klimop na zo’n ingrijpende snoeibeurt flink wat organische mest en water. Dat bevordert het herstel van de plant.


Klimop hedera

Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Het is van oorsprong een bosplant die via bomen en andere klimsteunen met zijn hechtwortels naar het licht toegroeit. Je kunt bij ons de hedera ook kopen. Ook palen en materialen ter bevestiging kunt u bij ons bestellen.


Om de planten in optimale conditie te houden gebeurt dit pas op het allerlaatste moment voor verzending. Naast klimmen, kruipt de plant ook. Als je hem niet in de buurt van een muur, boom of hekwerk hebt staan, kan de plant zich toch razendsnel verspreiden. Dit zowel om zijn mooie natuurgetrouwe uitstraling, de dichte structuur en de scherpe prijs. Dit is zowel een verwijzing naar de herkomst van de plant als de betekenis van de Latijnse naam.


Klimop hedera

Vroeger maakte men een lepel van klimophout zodat je nooit last had vean keelpijn. Dit klimmende kruid beschikt over geneeskracht voor inwendig gebruik, alhoewel het alleen onder voorschrift van een erkend natuurarts mag worden gebruikt. Te koop direct van de kweker: bij ons kunt u terecht voor grote en kleine partijen hedera.


Het brede, donkergroene blad is hartvormig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.