donderdag 12 oktober 2017

Hortensia s

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Gemakkelijk thuis bezorgd. Sommige soorten zijn tweekleurig. De bladverliezende struik kan een hoogte van 1-m bereiken.

Dit houdt in dat ze het best groeien in grond met een lage zuurgraad. Hortensia’s zijn zuurminnende planten. Beïnvloeden van de kleur van de bloemen. Wil je een roze hortensia. Een plekje in de halfschaduw is bij zulke hoge temperaturen ideaal.


In elk geval is de hete middagzon af te raden. Als je een hortensia gaat snoeien is het belangrijk om eerst na te gaan welke soort je hebt, kijk daarom eerst bij hortensia soorten.

De meest bekende soort is de boerenhortensia, met grote bolle bloemen of schermbloemen. Al onze hortensia’s zijn van hoge kwaliteit. Bent u toch niet tevreden dan bieden wij u garantie. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland.


De kleur van de hortensia wordt beïnvloedt door de zuurgraad van de grond. Tijdens neutrale omstandigheden neemt een hortensia zijn eigen kleur aan. Zure grond doet een hortensia naar blauw verkleuren en met meer kalk in de grond kleurt hij roze. Gebruik bij het planten van hortensia’s altijd speciale hortensiagrond. In de meeste tuinen is er wel een te vinden.


De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa. Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen!


Uitgebreid assortiment hortensia’s. Al heel wat jaren verkopen we vanaf onze historische tabaksboerderij in een rust uitstralende omgeving de mooiste hortensia’s. De prachtige bloemen maken de hortensia een geliefde tuinplant.

In de tuin zien we de Hydrangea macrophylla erg veel. De bloemen van de hortensia bestaan uit grote schermen, trossen of pluimen van kleinere bloemen. Je hoeft bij deze hortensia’s eigenlijk alleen de uitgebloeide bloemen af te knippen.


De soortenrijkdom onder hortensia’s is enorm en daarom vindt je in bijna elke tuin wel een hortensiastruik terug. Soorten hortensia bij Tuinplantenwinkel bestellen. Binnen de categorie hortensia’s zijn een aantal grote groepen te onderscheiden. Ook een hortensia in je tuin?


Plant hem dan op de juiste manier. Zo kun je genieten van zoveel mogelijk bloemen én zorg je dat hij de juiste kleur behoudt. Hoe plant je een hortensia ? Een hortensia planten doe je zo. In de video laat Jurgen Smit precies zien hoe we een blauwe en een roze hortensia planten.


Jaarrond het zomergevoel met de hortensia. Op zoek naar een natuurlijke sfeermaker in huis? Met haar robuuste bloem, die een doorsnee kan hebben van wel centimeter, is de hortensia een uitstekende keuze. De grote blaadjesbollen kom je trouwens ook weleens tegen onder hun chique naaHydrangea.


Pluimvormige hortensia’s – Eikenblad hortensia’s – Grote struiken – Klim hortensia’s. In elke beschrijving is de uiteindelijke hoogte van de betreffende plant aangegeven, ook de bloeiperiode wordt altijd vermeld. Het gaat vooral om wintergroene en bladverliezende struiken en klimstruiken en een enkele boom. Bij elkaar gaat het om bijna 1soorten die groeien in Amerika en in China en Japan.


Het gewas heeft een doorgaans opvallende bloeiwijze. Er zijn veel verschillende soorten hortensia’s , waarvan de boeren hortensia de bekendste is. In onze webshop vindt u maar liefst verschillende soorten hortensia’s. Van uitbundige rode hortensia’s tot rustige witte hortensia’s , wij hebben voor elke tuin een passende plant. Snoeien is vrijwel niet nodig, als hij in de zon of halfschaduw staat, worden ze meestal niet hoger dan 60cm na jaar.


Elk jaar een beetje mest, en indien nodig wat blauwmaker (aluin) erbij is het enige wat u hoeft te doen. Klik hieronder voor de uitgebreide beschrijving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.