maandag 9 oktober 2017

Groenblijvende leilinde

Goedkoopste bezorging in NL. Diverse soorten en maten Coniferen. Ook heel geschikt voor hagen. Levering uiterlijk binnen dagen. Groenblijvende leibomen zijn leibomen die ook in de winter een groene aanblik geven.


Ze worden toegepast om jaarrond voor privacy te zorgen. We kunnen deze verdelen in een aantal loofbomen en naaldbomen. Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit groenblijvende leibomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Leibomen kopen uit onze kwekerij doet u op Bomenenzo. Bekijk onderstaand overzicht voor rassen en maatvoeringen.


Een leiboom of leilinde heeft op de grond qua oppervlakte weinig ruimte nodig. Hierdoor kunnen ze tegen de rand van het perceel aan worden geplant. Ook moet u zich afvragen of u een groenblijvende boom wilt. Dit betekend dat ze dan het hele jaar rond groenblijvende bladeren hebben. Ook zijn en bomen die niet groenblijvend zijn in de winter maar wel bladhoudend zoals de leibeuken.


Leilinde bomen kunnen het hele jaar geplant worden. De beste periode is tussen oktober en juni. De Prunus Caucasica leiboom (leilaurier) is een in de winter groenblijvende leiboom.


Deze leiprunus laurier geeft in het voorjaar witte bloesem. Deze boom kan op klei en zanderige grond geplaatst worden. Als de boom op schrale grond geplaatst wordt, is het wel belangrijk de grond na het planten bij te mesten.


Voor een winterharde groenblijvende (wintergroene) boom moet u dan ook bij de Specialist in groenblijvende bomen zijn! De leilinde maakt natuurlijk deel uit van het assortiment. Al vrij snel worden de takken bruinrood. Kiest u ervoor bij ons een leilinde te kopen, dan kunt u genieten van een sterke boom die het heel goed doet in allerlei grondsoorten. Deze groenblijvende leibomen worden vaak toegepast langs de schutting of voor het huis langs de straat.


Een groenblijvende leiboom kan ook nog eens gaan bloeien bloeien. Wintergroene leibomen zoals de lei-steeneik of de lei-conifeer blijven in de winter groen maar je moet er rekening mee houden dat ze niet tegen strenge vorst kunnen. Bij een gevoelstemperatuur van -tot -graden zullen wintergroene leibomen problemen met de kou gaan krijgen. Unieke groeblijvende leibomen! Meerdere groenblijvende soorten Bezorgd tot in uw tuin.


Het assortiment wordt ieder jaar uitgebreider, vroeger kende men voornamelijk de leilinde. Momenteel kunnen we eigenlijk van iedere hoogstamboom een leiboom maken. Veelzijdig toepaspaar in gebruik en voor elke tuin geschikt. De laatste jaren zijn leibomen zeer populair geworden. Vroeger waren dit vooral leilinden , maar in de loop van de tijd is men op zoek gegaan naar alternatieven.


Een belangrijk deel van dit nieuwe assortiment zijn de wintergroene leibomen. Kesteren Opheusden en Lienden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.