donderdag 12 oktober 2017

Grasmat aanleggen

Kunststof Grasmat al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. Shop nú eenvoudig en snel op beslist.


Een gazon aanleggen is niet hetzelfde als het leggen van bestrating of het metselen van een muur. Een nieuw gazon aanleggen doe je best tussen half maart en begin juni, of van september tot en met oktober. In verband leggen van de graszoden is dus onnodig. De wortels geven de stevigheid zodra deze zijn aangegroeid.


Stap 4: Insnijden en walsen. Uw gazon kan waarschijnlijk niet aangelegd worden zonder enkele graszoden in te snijden. Een gazon geeft de tuin structuur en is een prachtig decor voor bloeiende planten en struiken. Wij vertellen je hoe je een gazon aanlegt. Of je nu voor vierkant, rechthoekig of een creatieve vorm gaat.


Als je het goed doet heb je het hele jaar zo’n mooi groen tapijt. In de zomer lekker met je blote voeten in het. Er zijn twee manieren waarop je een gazon kunt aanleggen : met zaad of met grasmatten. We leggen je beide methodes stap voor stap uit. Gazon aanleggen met zaad of met grasmatten?


Wanneer je snel resultaat wil dan kun je het beste kiezen voor grasmatten. Veertien dagen na het leggen beschik je dan al over een dichte grasmat waar je over kunt lopen. Verder kunt u kiezen uit frezen, zodat de ondergrond goed los is voor het aanleggen. Een strak gazon aanleggen kun je op twee manieren doen: met kant-en-klare graszoden of door graszaad te zaaien. Het is bovendien makkelijker om te doen en sneller in gebruik te nemen.


Ga je een grote grasmat aanleggen ? Dan ben je met gras zaaien veel goedkoper uit. De prijzen van de verschillende groottes zijn te zien in de bovenstaande tabel. Ga jij je tuin opknappen met een gazon van 70m dan betaal je € per m2. De totale prijs wordt dan € 420.


Een gazon aanleggen met graszoden is duurder dan het inzaaien van een gazon maar zeker op kleine oppervlakken wegen de voordelen van het gebruik van grasmatten ruimschoots op tegen de nadelen van een ingezaaid gazon. Je hebt direct na het leggen van de graszoden een dicht begroeide grasmat. Na het aanleggen , kunt u meteen het gras maaien als u het te lang vindt. Liever graszoden laten leggen?


Grasmat aanleggen

Profiteer van het gemak en laat uw graszoden door ons leggen. Graszoden kun je nagenoeg het hele jaar door leggen. Nadat je de oude graszoden hebt verwijderd kan je kiezen voor twee mogelijkheden. Op vlak van het laten aanleggen van gras moeten steevast verschillende keuzes worden gemaakt. We zetten de belangrijkste keuzes even voor u op een rijtje: Keuze 1: Zelf aanleggen of uitbesteden?


Een interessante mogelijkheid om te besparen op het aanleggen van uw gras is door zelf de plaatsing te verzorgen. Omdat wij naast vakmanschap ook graag een snelle service leveren, kunnen wij altijd binnen dagen uw grasmat aanleggen met graszoden. Het aanleggen van uw kunstgras gebeurt altijd in nauw overleg met u als klant en met zo min mogelijk overlast.


Echter is het aanleggen van een gazon niet voor iedereen weggelegd. Tuin en Gras heeft zich gespecialiseerd in de verkoop, levering en het leggen van graszoden. Hieronder beschrijven we de stappen die te pas komen tijdens de aanleg van het gazon.


Zoden leggen kan nog best veel werk zijn, dus zorg dat je er wat tijd voor vrij maakt. Loop eerst de stappen bij gazon aanleggen door, voordat je de zoden gaat neerleggen. Zorg dat je de zoden direct kunt leggen als ze geleverd worden en let op dat ze niet uitdrogen. Jarenlange ervaring heeft ertoe geleid dat wij al veel grote projecten in binnen- en buitenland hebben kunnen en mogen realiseren. Veel Champions League clubs spelen op de grasmat van Hendriks.


Grasmat aanleggen

Speciaal voor tuinbezitters die zelf graszoden leggen, heeft Tuinpedia. Door zuiniger te zijn met water graven de wortels zich nog dieper in. De kans op uitdroging van de graszoden is nu minimaal. Een mooie grasmat aanleggen is niet moeilijk.


De ondergrond van het stuk gras waar u de grasmat gaat aanleggen dient omgespit te worden en daarna nog goed losgemaakt te worden. Dan kunt u bemeste tuinaarde strooien of een laagje compost toevoegen. Nadat de oude grasmat is losgesneden, voeren wij deze voor u af.


Indien de ondergrond na de verwijdering van uw oude gazon nog hard is, frezen wij de ondergrond geheel kosteloos voor u. Als wij uw oude grasmat komen verwijderen, is het belangrijk dat uw gazon kort voor aanvang van het verwijderen gemaaid is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.