maandag 23 oktober 2017

Boomwortels verwijderen

Laat uw struiken en heggen snoeien of verwijderen door een vakbekwame tuinman. Verwijderen van boomwortels let goed op! Bij boomwortels verwijderen , omdat die bijvoorbeeld een bestrating naar boven kunnen duwen, moet je zeker altijd stilstaan bij het feit dat dit de gezondheid en de stabiliteit van de boom aantast.


Het is zeker mogelijk om een gedeelte van de wortels weg te halen, maar doe dit zorgvuldig. Een halfdode boomstronk is een lelijk obstakel dat niet uit zichzelf weg zal gaan. Er zijn vier manieren om een boomstronk te doden: je kunt de stronk natmaken met een zoutoplossing, hem verbranden, hem tegen de zon beschermen of de stronk in stukken hakken.


Nadat de boomstronk afgestorven is, kun je hem verwijderen en het gat dichtmaken. NL lost dit lastige probleem op. Wij kunnen boomstronken en boomwortels grondig en met precisie verwijderen met behulp van een sterke, compacte stobbenfrees. Te veel boomwortels verwijderen maakt de boom onstabiel.


Boomwortels verwijderen

Een boomstronk kan zeer zwaar zijn. Voor het verwijderen van boomwortels van reeds gekapte bomen gebruikt men een stronkenfrees. Het verteren van boomwortels is een proces welke je moeilijk kan versnellen.


Het zijn voor een groot deel de schimmels, die het hout in de wortels afbreken, waarna bodeminsecten en bacteriën de rest doen. In een droge periode kan je het extra nat houden, want droog hout schimmeld niet. Verders is het een biologisch proces. De Hovenier-Gigant kan iedere boomstronk verwijderen tegen een voordelige prijs zowel handmatig als met een freesmachine. Wanneer u uw tuin mooi wilt houden, dan is het nodig om de wortels van de bomen te verwijderen en zelfs de boomstronk, in zijn geheel, te verwijderen.


Boomwortels verwijderen

Het uitgraven van een boomstronk en het afhakken van de wortels kost gewoonlijk vele uren gezweet en gezwoeg en het resultaat is een stuk boom dat moet worden afgevoerd. Zwaar werk dat veel makkelijker kan! Wortels zitten vaak diep en kluiten zijn meestal gigantisch groot en zwaar. Boomstronken verwijderen.


Grote boomwortels kunnen een enorme bron van irritatie zijn als ze ongecontroleerd groeien in de buurt van een huis of een druk voetpad. Hierboven is te zien hoe we boomwortels en boomstronk van een naaldboom verwijderen met een stobbenfrees, ofwel stronkenfrees. Hoeveel je betaalt voor het boomwortels verwijderen hangt af van een paar factoren. Hoe goed zijn de boomwortels bereikbaar. Zijn de boomwortels bereikbaar vanaf een tuinpad of vanaf de openbare weg, dan heeft de hovenier een gemakkelijke klus aan het verwijderen van de boomwortels.


Het materieel kan snel ter plekke zijn wat de kosten drukt. Indien u zelf de boomstronk gaat verwijderen dan kunt u de boomstronk het beste eerst uitgraven. Overigens gaat verwijderen van stronken over het stuk maken van lignine en cellulose.


Het verwijderen van stronken en boomwortels is een klus die vaak niet zomaar opgelost wordt. Daarvoor kun je experimenteren door schimmels van witrot in hout aan te brengen in een paar kepen van de stronk. Bij de millieustraat van je gemeente is dat bij oud hout te vinden.


Boomwortels verwijderen

Deze verwijderen we met een stobbenfrees. Achtergebleven wortels van een omgekapte boom kunnen vervelende problemen met zich meebrengen. Het is dan ook een goed idee om deze boomwortels te verwijderen. Laat je boomstronken verwijderen door Konijnenberg Bos en Groen.


Dit is een vervelende klus die je graag overlaat aan de specialist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.