dinsdag 31 oktober 2017

Betekenis van bloemen

Bekijk de nieuwe collectie van Vans online bij de Bijenkorf. Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland.


Dé webshop voor topmerken. Korting op Vans Collectie. Het is onze exclusieve nieuwe collectie kleding en accessoires.

Ontdek onze iconische schoenen, kleding en meer online. Het gezegde: “Zeg het met bloemen ”, bestaat natuurlijk niet voor niets! Met bloemen is het mogelijk om een boodschap over te brengen. Vrijwel elke bloem heeft zijn eigen betekenis. Al tijden hebben bloemen een betekenis.


Op schilden, kastelen, vlaggen, schepen en kleding brengen mensen al eeuwen bloemen aan. Om te laten zien waar ze voor staan. Zelfs als moderne tattoo zie je bloemen op een schouder terug.


We kennen allemaal de roos als symbool van de.

Symbolische betekenis van bloemen Dat rode rozen iemands liefde kunnen symboliseren is wel bekend. Maar wat betekent bijvoorbeeld een gele tulp of een zwarte roos? Niet alleen de kleur bloem verteld je iets over de bedoeling van het boeket dat je krijgt, maar ook het soort bloem. Wat denkt die persoon van jou, wanneer hij je deze bos bloemen geeft. De symbolische betekenis van die mooie gemixte bos bloemen.


Nu je de symbolische betekenis van deze bloemen weet, weet je ook de betekenis van die mooie gemixte bos bloemen die de bloemist veelvuldig verkoopt. Dat is een hele spraakwaterval waarin je wel heel véél zegt! In sommige gevallen is dit zeer toepasselijk, in andere gevallen is het. Deze zogenoemde ‘taal van bloemen ’ noemen we met een mooi woord: floriografie. Handig als je bloemen cadeau wilt doen!


Krijg je een prachtige bos bloemen of valt je een bepaalde bloem je steeds op? Je wilt iemand iets duidelijk maken, maar je weet niet hoe? Je vindt hier de symbolische betekenis van bloemen. Floriografie: de taal van bloemen Sinds de 18e eeuw bestaat er een echte bloementaal, ook wel floriografie genoemd.


Aan iedere bloem werd toentertijd een symbolische betekenis gegeven. Bloemen zijn een mooie manier om je gevoelens aan iemand kenbaar te maken. Dit doe je door het kiezen van bepaalde bloemsoorten in een bepaalde kleur.


Ook de kleur van bloemen heeft een bepaalde betekenis. Hieronder een overzicht van wat welke kleur betekent.

Je kunt ook zelf een definitie van bloemen toevoegen. Meisjes die bloemen vragen, mag je kussen zonder te vragen. Een aanmoediging om meisjes met bloemen te kussen.


Weet jij nog spreekwoorden of uitdrukkingen over Bloemen en de betekenis ? Laat dan een bericht met je spreekwoord achter onderaan de pagina. We wéten welke bloemen we mee moeten nemen voor welke gelegenheid. Intuïtief kiezen we de goede kleur, het goede aantal en de goede bloem. De kennis over de betekenis van bloemen is al eeuwenoud.


Hier vindt de juiste betekenis ! Betekenis bloemen (andere soorten) Behalve rozen en tulpen bestaan er natuurlijk veel meer andere soorten bloemen en ook deze bloemen kennen hun eigen betekenis. Na plezierige jaren in de winkel aan de Heerestraat te Roden, hebben wij uiteindelijk besloten om de winkel te sluiten. Daardoor is het ook niet meer mogelijk om.


Een bloem is het deel van een plant waarin de organen voor geslachtelijke voortplanting bij elkaar staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.