vrijdag 22 september 2017

Bankirai onderhoud

Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Een bankirai onderhoud : Garandeer een natuurlijke kleur. Een terras in bankirai geeft je tuin een uniek karakter.


Maar naar verloop van tijd verliest een terras in bankirai zijn natuurlijke houtkleur en begint je houten terras grijs uit te slaan. Door de juiste behandeling bekom je opnieuw de juiste kleur. Als de oorspronkelijke bescherming goed is aangebracht bestaat dit onderhoud uit niet meer dan schoonmaken van het oppervlak met Lijnoliezeep en vervolgens eenvoudig afnemen met een in Bankirai olie gedrenkte doek.

Meerdere lagen aanbrengen is bij tijdig onderhoud normaliter niet nodig. Duurzaamheid en onderhoud. Bankirai heeft duurzaamheidsklasse II, wat overeenkomt met een levensduur van tot jaar, sterk afhankelijk van de belasting.


Oorspronkelijk hebben bankirai terrasplanken een gele tot bruinachtige kleur. Op zich is daar niets mis mee. Bankirai onderhoud Bankirai of Bangkirai is een zeer duurzame houtsoort die niet snel rot. Als er echter geen onderhoud wordt gepleegd zal deze houtsoort, net als alle andere houtsoorten, grijs worden.


Ook wordt daardoor het oppervlak iets ruwer waardoor ook algen sneller op het oppervlak zullen hechten en het oppervlak dus ook glad kan worden.

Uiteraard zou u graag hebben dat uw houten terras er niet alleen vandaag maar ook de komende jaren netjes en verzorgd bij ligt. Hoe onderhoud je een houten tuinpad of terras in bankirai ? Een houten tuinpad in bankirai geeft je tuin een unieke persoonlijkheid. Het is niet alleen heel hedendaags, maar houdt ook de rest van je tuin netjes. Het is bovendien heel gemakkelijk te onderhouden, zodat jij er lang van kan genieten. Wat betreft onderhoud en behandeling, vernissen of kleuren zou ik nooit doen, ten eerste is dat voor de duurzaamheid van het terras zeker niet nodig, ten tweede is het beter om met zo weinig mogelijk chemische produkten in de buurt van de vijver te komen en ten derde, wanneer je het éénmaal hebt gedaan ben je genoodzaakt om dat regelmatig te.


Kijk dus ook wat je in het voorjaar qua onderhoud moet doen. Zo kun je zodra het weer het toe laat de hele zomer weer zorgeloos genieten van je terras. Het onderhoud aan je vlonder is per houtsoort anders. Bankirai is een mooie houtsoort die vaak gebruikt wordt bij hardhouten tuinkasten.


Hoewel Bankirai een zeer duurzaam product is, zal er van tijd tot tijd wat onderhoud gepleegd moeten worden om de levensduur van de tuinkast te verlengen, en de schoonheid van het materiaal in stand te houden. Deze houtsoort staat bekend om de warme, diepe kleur. In ons assortiment vindt u vooral Bankirai tuinschermen, Bankirai schuttingpalen en vlonderplanken van Bankirai hout.


Deze hardhoutsoort is door de kleur en duurzaamheid populair en wordt veel buiten toegepast. A lle mos, groen en vergrijzing wordt stofvrij weggeschuur ook in de voegen en randen van anti-slip planken ! Bankirai , ook wel Bangkirai , Balau of Selangan batu genoem is een tropisch hardhoutsoort dat groeit in Maleisië, Indonesië, Filipijnen, Vietnam en Thailand. Bangkirai hout in Nederland is veelal geïmporteerd uit Borneo, Maleisië.


Hardhouten vlonderplanken kunnen door weersinvloeden gaan vergrijzen.

Onderhoud hardhouten vlonder. Wilt u de natuurlijke warme kleur behouden, dan raden wij u aan om uw hardhouten vlonder te behandelen met bankirai olie. Hierdoor blijven de planken in goede conditie en mooi op kleur. Het hout is gewend aan een klimaat met hogere vochtigheid als in Europa, waardoor het hout wat extra onderhoud en bescherming nodig heeft.


Bankirai had ik gekocht voor het gebruiksgemak, dus inwrijven met allerhande spullen deed ik niet. Gewoon gevezen in balken (zonder voor te boren natuurlijk ! ;)) en laat maar regenen. Zelfde bankirai ligt bij een vriend van mij, wordt jaarlijks met de hogedrukreiniger afgespoten en zero splinters. Smeer de vlonderdelen met een bezem in met een houtontgrijzer, bijvoorbeeld Powergell.


Dit is een biologisch afbreekbaar middel dat geen chloor bevat. Laat dit een aantal minuten inwerken. Schrob nu de houtontgrijzer uit over de hele vlonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.