vrijdag 23 juni 2017

Vlooien bij katten

Vóór 21:uur, Morgen in Huis! Groot aanbod middelen tegen vlooien teken! Bespaar tot wel via kiesproduct. Alles over vlooien en de bestrijding van de vlo.


Als dierenartsen adviseren wij voor de bestrijding van vlooien bij katten het middel Stronghol de werkzame stof hierin is selamectine.

Het is het breedst werkende en meest veilige vlooienmiddel dat er is. Hun beet kan de gastheer met gevaarlijke bacteriën infecteren en ziekten zoals bartonellose veroorzaken. Het is ook vrij gebruikelijk dat katten en honden allergisch zijn voor vlooienbeten. In dit artikel hebben we het over vlooien bij katten.


Hoewel vlooien het meest worden gezien in de warme zomer maanden, kunnen vlooien ook worden gevonden bij katten in de winter en dan vooral bij katten die binnen worden gehouden. Ze bijten en dat zorgt behalve voor pijn ook voor jeuk. Hierdoor gaat je kat krabben en zichzelf bijten, soms tot bloedens toe.

Iedere gezonde kat of hond kan na (meestal meerdere keren) in contact te zijn geweest met vlooien een vlooienallergie oplopen. Het ene dier is hier meer gevoeliger voor dan het andere. Wanneer een vlo bijt om bloed te zuigen, spuit hij speeksel in de huid van het dier.


Bij een vlooienallergie zal uw kat nog meer overlast hebben dan gebruikelijk het geval is, in beide gevallen is het echter noodzakelijk om uw kat van de vlooien af te helpen. Een vlooienallergie bij katten is te herkennen aan de volgende punten: De kat heeft last van extreem veel jeuk. Er zijn diverse kenmerken die wijzen op vlooienbesmetting.


Als jouw kat last heeft van vlooien , dan zal hij veel meer dan gebruikelijk aan zijn vacht gaan krabben. Nooit gebruiken bij katten : Knoflook of etherische oliën. Vlooienallergie bij katten. Knoflook is giftig en kan zorgen voor een bepaalde mate van bloedarmoede. Geen fris karwei, maar zo gek als je kat van vlooien wordt, zo gek zijn vlooien op katten.


Een vlo springt snel terug op je kat als je hem niet dood maakt. Vergeet niet de oksels en de nek van je kat te kammen. Katten vinden de vlooienkam heerlijk en maken.


Als je kat geplaagd wordt door constante jeuk, kan het zijn dat dat door vlooien komt.

Er zijn twee soorten vlooien die we vinden bij katten , de kattenvlo en de hondenvlo. Veruit het meest komt de kattenvlo voor bij hond en kat. De meeste katten die vlooien hebben hebben hier weinig last van. Gebruik geen rozemarijn op je kat.


Ook de mens kan als eindgastheer van de lintworm optreden. Knoflook: Alhoewel dit soms wordt aangeraden, ook in de vorm van tabletjes en snoepjes, zou ik nooit knoflook geven aan mijn kat. Dit betekent dat ook bij de mens na inname van een besmette vlo in de darm een lintworm kan ontstaan. Dit komt gelukkig niet zo heel veel voor, maar kan voornamelijk bij kinderen gezien worden die veel nauw contact met honden en katten hebben die vlooien bij zich dragen.


Besmetting bij de kat treedt op door opname van larven uit de omgeving via de bek. Bovendien kunnen volwassen wormen direct door de huid bij de gastheer binnendringen. Bij ernstige besmetting kan er een bloedarmoede en diarree optreden. Bij de mens kan er een huidontsteking optreden, daar waar de worm binnendringt. Van de kattenvlo is bekend dat als de kat wordt opgegeten door een vos, de vlooien kunnen overspringen.


Ook bij wezels is beschreven dat ze de vlooien dragen van opgegeten prooidieren. Iedere vlo heeft een favoriete gastheer, de gastheren kunnen zelfs verschillen bij verwante soorten vlooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.