donderdag 1 juni 2017

Geen katten in de tuin

Alle merken kattenverjagers online. Vergelijken doe je op Beslist. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Hoe verjaag je katten uit je tuin ? Voor de gezelligheid zijn katten in huis niet meer weg te denken in Nederland. Buiten veroorzaken poezen en katers overlast door te poepen in de tuin (van de buren).

Ook vangen ze soms tuinvogels en maken ’s nachts kabaal. Je mag katten geen kwaad doen en zeker geen gif gebruiken, maar je kunt wel maatregelen nemen tegen kattenoverlast. Als je een grote tuin hebt, en stiekem katten ook wel leuk vindt, kan je er ook voor kiezen om een stuk(je) van je tuin juist extreem kat-vriendelijk te maken. Planten als kattenkruid (Nepeta) of kattengras zijn onweerstaanbaar. Katten weglokken uit je tuin.


Met wat geluk beperkten de katten zich tot dat stukje tuin. Dan is dit systeem voor bovenop je schutting de ultieme oplossing. Ook de welbekende klimop is geen vriend voor jouw kat.

In de sapstromen zitten een paar stofjes die hartstikke giftig zijn voor hem, wat betekent dat de bladeren van de klimop al giftig kunnen zijn. Symptomen die kunnen ontstaan bij inname van klimop zijn krampen, flauwvallen of zelfs verlamming. Liever geen klimop in je tuin ? Onze voortuin word gebruikt als kattenbak….


Maar helaas ze blijven terug komen en als ik thuis kom uit mijn werk kan ik eerst poep ruimen. We hebben koffiedroes onder het grind gelegd en ook dat lijkt niet te helpen… Wij zijn nu ten einde raad help ons! Wie geen katten in zijn tuin wil heeft het volste recht op een katvrije tuin.


Het is niet onredelijk van hen om te vragen de katten bij hen weg te houden. Helaas hebben sommige kateigenaren hier geen oren naar en kunnen ze voor dat standpunt geen begrip opbrengen. Het binnenhouden van katten is voor deze mensen blijkbaar.


De meeste mensen vinden katten leuke en lieve dieren. Dit wordt anders als katten van buren jouw tuin hebben verkozen tot hun kattentoilet. Hieronder volgt een aantal tips die de katten uit je tuin houden en, niet geheel onbelangrijk, de gezondheid van de betreffende katten niet schaden. Met een verjager kunt u ervoor zorgen dat de kat meteen de tuin verlaat als deze erin komt.


Na verloop van tijd gaat de kat uw tuin vermijden. Wij verkopen verjagers die op verschillende manieren werken zoals onhoorbare ultrasone geluiden, echte geluiden, water en flitslichten. De katten in de tuin zijn zo weg als je dat wil.

Even naar een landbouwwinkel en men koopt daar de nodige meters schrikdraad en platst dat zodanig rond de tuin dat ze er wel tegenaan moeten komen. Zeker weten dat het helpt, ze springen een meter in de lucht en hebben er daarna echt geen last meer van en je tuin is ook veilig. Van tuinhout tot sierbestrating!


Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Als er een bepaalde plek in je tuin is waar katten hun behoefte doen, dan kun je ze afweren door die plek te bedekken met gewoon kippengaas (te koop bij bouwmarkten).


Nog meer trucjes om katten te verjagen. Internet staat vol met tips om katten uit je tuin te verjagen. Bovendien wil je vaak ook rekening houden met andere dieren (honden bijvoorbeeld) die wél in die tuin mogen rondbanjeren. Zo zijn cacaodoppen geen aanrader, omdat die tot vergiftiging bij de hond kunnen leiden. Bewegingsmelder aan de tuinslang: tuin is klein en ik wil de buren niet nat spuiten als zij in hun tuin zitten.


Dat lijkt me diefstal en als ik katten ga vangen (waar ik helemaal geen tijd voor heb) denk ik dat ze daar bij t asiel niet echt blij mee zullen zijn. Zorg er ook voor dat er geen spelende kinderen bij deze prikkers kunnen komen. Plant natuurlijke kattenverjagers. Bodembedekkers maken de tuin voor katten dus een stuk onaantrekkelijker. Bescherm de planten door enkele door katten zeer geliefde planten te plaatsen in een hoek van de tuin.


Uiteindelijk is het me gelukt om onze katten IN de tuin te houden, schrikdraa gaas langs de heg en gaas om te voorkomen dat ze via een aantal springplanken de tuin uitkomen. Meteen komen er ook geen katten met van buiten de tuin in. Volgend voorjaar ga ik proberen stukken van de tuin kat(on)vriendelijk te maken om loop-,lig- en graafgedrag te. Of wil je juist katten uit je tuin weren?


Wil je katten in je tuin houden? Kijk dan op deze site voor een goedkope en snelle oplossing. Koffieprut helpt geen zier. Mijn eigen katten lopen er gewoon doorheen.


Cacaodoppen ook, maar die kan je aanvullen. Dat doe je dan eerder voor het uiterlijk van je tuin dan om katten te verjagen. En de prut bevat ook nog eens stoffen die goed zijn voor veel planten. Er zijn dus echt katten die het niet begraven.


Ik heb dit een aantal keren geprobeerd nadat er een kat in onze tuin heeft gegraven. Maar ik heb geen enkel effect op de katten gemerkt. Ze komen later gewoon terug en poepen net zo lief weer op dezelfde plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.