Voordelen regenwater opvangen. Zo is regenwater bijvoorbeeld ook beter voor je planten. Hieronder staan de belalngrijkste voordelen van regenwater opvangen voor je op een rij.
Het plaatsen van een tank met filter is het meest aan de prijs als het om het opvangen van water gaat. Regenwater bevat nauwelijks kalk.
Je sluit de tank aan op de regenpijp en het reservoir zal zich vullen met regenwater. Een speciaal filtersysteem filtert het regenwater waardoor het direct bruikbaar is voor veel doeleinden. Eigenlijk is het alleen zaak om een regenton te kopen en deze onder de regenpijp te zetten, zodat het regenwater via de goot aan het dak door de regenpijp in de regenton terechtkomt. Creatief regenwater opvangen kan met een gepimpte regenpijp , een klassieke gieter, regenton of waterpomp. Er valt in Nederland per jaar gemiddeld ca.
U kunt het gefilterde water opvangen in een bovengrondse tank of in een ondergrondse tank. Helaas zijn de gebruiksmogelijkheden beperkt. Je kunt het opgevangen hemelwater gebruiken om de planten in de tuin mee te begieten, maar daarmee houdt het wel op.
Water dat je te veel hebt, kan je weg laten lopen in de bodem. Er zijn verschillende manieren voor het opvangen van regenwater. De eenvoudigste en goedkoopste manier is met een regenton. Hiermee vang je het water op dat via een regenpijp vanaf de dakgoten naar beneden stroomt.
Geen plek voor zo´n grote ton in je tuin? Dit opvangen om zelf te gebruiken zal al snel een flinke besparing opleveren op de factuur van het drinkbaar leidingwater. Een regenwaterput past wel binnen de regels, mits deel uitmakend van een regenwatersysteem.
Dit geldt ook voor een regenwatertank. Hiermee kunt u regenwater hergebruiken voor het doorspoelen van het toilet, voor werk in de tuin, voor het draaien van de wasmachine en voor schoonmaakwerkzaamheden. Met een regenton kun je regenwater handig opvangen.
Dit komt omdat er minder kalk in zit en regenwater dus zachter is voor je plantjes. Wist je dat regenwater ook beter is voor de tuin? Daarnaast bespaar je natuurlijk op drinkwater, dus ben je goedkoper uit. Het is ook fijn als je regenton er een beetje leuk uit ziet. Je koopt een regenton en zet deze onder de regenpijp.
Andere varianten van de regenton zij de regenzuil en de wandtank. Dankzij een reactie op de Forumpagina van deze website weten we nu alles van de voor betrekkelijk weinig geld zelf te bouwen regenwateropvanginstallatie van Teije Penninga in Ten Post (Gr.).
Waar moet je op letten bij de regenpijp ? Jurgen laat je zien hoe je hemelwater kan opvangen. Zodat je tuin niet overstroomt. Je waterschap wordt er ook blij van!
Het klimaat verandert en dat betekent dat het vaker en heviger gaat regenen. Dat kan voor overlast zorgen, want onze riolen zijn daar niet op berekend. Omdat het aanpassen van de riolering veel geld kost willen sommige gemeenten een verbod op het lozen van regenwater in het riool. De oplossing wordt gezocht in het opvangen van hemelwater in tuinen.
Er zijn talloze mogelijkheden om regenwater op je dak op te vangen en de afvoer van het water te vertragen. Kijk ook op de pagina hoe maak ik mijn dak rainproof. Om te voorkomen dat het regenwater via de regenpijp naar het (tijdens extreme regenbuien overbelaste) riool afgevoerd wordt, kun je de regenpijp afkoppelen. Waarom zouden we dit water, wat er dus alsnog heel veel valt in het voor- en najaar en soms in de zomermaanden, niet meteen opvangen in een regenton?
Je kunt het erna hergebruiken om de plantjes water te geven op de momenten dat ze dit extra nodig hebben. Deze regenton kun je natuurlijk meteen koppelen aan de regenpijp. Ieder situatie is weer anders en onderstaande beschrijving is dan ook puur ter inspiratie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.