donderdag 13 april 2017

Rhododendron yakushimanum

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ergebnisse von Suchmaschinen! Koop uw rhododendron yakushimanum online bij tuinplantenwinkel.


Rhododendron yakushimanum

Rhododendron: Die vielseitigen Gartensträucher bereichern jeden Garten. Wist je dat je de rhododendron ook mooi kan combineren in een border met andere vaste planten? Op die manier ontstaat er een mooi kleurenspel. De hoogte na jaar is cm. De bloemkleur is rose uit knop later wit.


Deze plant is zeer winterhard. Bijzonder aan alle yakushimanum is de compacte groei. De takken en het blad staan dicht bijeen en geeft deze struik een compact uiterlijk.


Rhododendron yakushimanum

In het voorjaar bloeit de tuinplant rijk. Ook deze rhodo staat het liefst op een plek in de halfschaduw of schaduw op een humusrijke en zure grond. Bij ons vindt u de grootste keus in vele verschillende maten en met de mooiste en nieuwste soorten. Williamsianum hybrids normally flower in April and are tolerant of slightly higher pH soils.


Yakushimanum zijn rododendrons die niet hoger dan anderhalve meter worden, beter tegen de zon kunnen en uitbundiger bloeien dan de gewone tuinhybriden. Het zijn delicaat mooie planten die best op een plek in het zicht staan, als solitair of in een kleine groep. Sommige soorten hebben een zilverkleurig, viltig jong blad dat groen uitloopt. Egal ob klein, groß, in verschiedenen Farben, Größen und Formen. De wilde soorten ook wel species genoem zijn er in veel verschillende verschijningen.


Rhododendron yakushimanum

Dwergrododendrons hebben grotere bladeren dan de Japanse Azalea. Ze zijn zeer geschikt voor de kleinere tuin die u graag onderhoudsvrij wilt houden. Kwekerij Herman Geers uit Boskoop is gespecialiseerd in het kweken van dwerg- en miniatuurplanten.


Bekijk het uitgebreide assortiment op onze website! There are many Yak seedling clones and hybrids, a common one is ‘Ken Janeck’, which is a seedling of R. De groei is zeer laag en breed met grijsachtige en aan de onderkant bruinviltige bladeren. Dwergrhododendron Yakushimanums worden niet al te groot en zijn dus ook voor een kleine tuin uitermate geschikt. De bladeren zijn rond en de bloemen klokvormig in losse trossen.


Rhododendron yakushimanum

Hij verlangt een zure, vochtige, goed doorlatende bodem, die nooit volledig mag uitdrogen, behoeft weinig snoei en is goed winterhard. Bloeitijd begin april tot midden mei, meestal overvloedig bloeiend. It is the parent of many excellent low-growing yakushimanum hybrids, but few compare to the quality of this original parent. We love this plant for its pretty flower and exceptional foliage.


Een mooie, subtiele bloeier voor tuin, terras en balkon. Dat maakt ze ideaal voor de kleinere tuin en plantenbakken. Bladeren dofgroen tot grijsgroenen soms dicht behaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.