woensdag 2 november 2016

Woelmuis vangen

Een woelmuis vangen is een nogal tijdrovende klus, laat staan als het om een hele familie gaat en wie heeft er tegenwoordig nog tijd? Zo krijgt u woelmuizen uit de tuin. U zult er zelf tijd en energie in moeten investeren om de woelmuizen te bestrijden. Of misschien wilt u de woelmuizen verjagen en hoe moet u dan woelmuizen verjagen.


Zo kunt u bijvoorbeeld de woelmuis vangen. Onderstaand verschillende mogelijkheden van woelmuis bestrijden op een rij. Om zeker te weten dat u definitief van de woelmuis verlost wordt, moet u de woelmuis vangen met een klem. Voor elke diersoort bestaan aparte klemmen.


Ze worden uitgezet in de bewoonde gangen. Het plaatsen vraagt altijd ervaring en veel geduld. Zo mag je de klem niet met mensengeur bevuilen en moet je dus eerst je handen met aarde inwrijven of handschoenen dragen. Onder de woelmuizen rekenen we verschillende soorten: ondergronds levende, schadelijke muizen. Woelmuis = Microtinae en Pitymys.


Ze hebben veel weg van woelratten maar zijn kleiner. De ondergrondse woelmuis (Pitymys subterraneus) en de aardmuis (Microtus agrestis) zijn de bekendste, maar er zijn ook nog andere soorten. Een niet goed afgestelde klem kan de woelmuis een onnodige lijdensweg bezorgen.


Het goed afstellen van de klem vraagt om enige kennis en ervaring. De woelmuisklem kun je het beste in een veel belopen gang plaatsen. In gebieden waar de ondergrondse woelmuis voorkomt, worden zijn prooiresten (en dan met name zijn schedel) in braakballen van kerkuil en ransuil gevonden. Wanneer de woelmuis te lang opgesloten zit in de vangkoker, kan het dier alsnog sterven door honger, uitdroging of stress.


In live-traps kan je hem ook vangen , maar meestal lukt dat pas na enkele dagen. Neem de woelmuis mee naar bijvoorbeeld een boswal langs een sloot en geef het dier daar zijn vrijheid terug. Nu eenvoudig online boeken! Deze kunststof val is eenvoudig te zetten en veilig voor de omgeving.


Bij de lichtste aanraking klapt de val dicht en wordt de woelmuis direct gedood. Het is misschien niet de meest diervriendelijkste oplossing van woelmuizen vangen , maar absoluut de meest effectieve. Mollen vangen en eten jonge woelmuizen en -ratten Neem structurele maatregelen Sluit voedselvoorraden en bewaarplaatsen van groenten goed af , zo kunnen woelmuizen en -ratten niet bij je oogst. Bij woelmuizen zijn de woelmuishopen een stuk kleiner.


Wanneer je mollen in het gazon hebt, zie je grote molshopen. Dit kan een teken zijn dat een woelmuis de wortels van de plant beschadigd heeft. Verken Vang vanuit een vakantiehuis. Meestal blijft het niet bij één woelmuis vangen en elders vrijlaten, maar vaak een hele kolonie. Ook bosmuizen graven gangen en beschadigen je planten.


Een woelmuis in de tuin kun je ook herkennen doordat sommige planten ineens beginnen te verdrogen. Wat kun je daartegen doen? Bestrijding van woelmuizen door woelmuizen te vangen vergt veel tijd en energie. Maakt men een woelratgang open, dan zal, indien de gang regelmatig belopen wordt of naar een nest voert, deze door de woelrat weer worden dichtgemaakt. Controleer de val dagelijks, de kans is groot dat u binnen enkele uren de eerste woelmuis al vangt.


De val is zeer eenvoudig te plaatsen en daarenboven milieuvriendelijk, vrij van pesticiden en steeds herbruikbaar. Telkens wanneer u een mol of muis hebt gevangen, kunt u de val opnieuw plaatsen en zo verder gaan tot er geen dieren meer worden gevangen en tot de val niet langer wordt gebruikt. De val kun je snel en eenvoudig in de richting van de gang plaatsen. Na het plaatsen trek je de hendel omhoog om de val op te spannen. Als de woelmuis of mol door de val loopt slaat deze dicht en is het dier onmiddellijk dood.


In de handel zijn ook klemmen te verkrijgen om de woelmuis te vangen. Levend woelmuizen vangen met vangkoker. Door ondergrondse resonaties van bepaalde frequentie worden woelmuizen verjaagd. Een val die af is gegaan, is van verre herkenbaar. De hendel tot de klik omhoog trekken en de val is gezet.


Vaak zie je de woelmuis bij wat hogere vegetatie, in de omgeving van drainage buizen, bermen en afvalhopen. Nu je de ideale leefomgeving van de woelmuis weet, kun je al wat maatregelen treffen om de leefomgeving voor de woelmuis wat onaangenamer te maken. Dit is best wel een lastig klusje. Overlast van mollen en woelmuizen snel en effectief verhelp, ruime keuze aan top kwaliteit producten. De woelratten vangen is niet geschikt om als leek te doen.


Dit moet door specialisten met ervaring worden gedaan. Woelratten graven gangen aan de waterkant van rivierbeddingen waar hun woongebied ook is te vinden. Ze leven in holen met gangen die zowel boven als onder de waterspiegel liggen. Landbouwers hebben veel last van dit ongedierte. Deze woelmuis knaagt de wortels echter meestal niet af, maar ontschorst ze.


Woelmuis vangen

De tandafdrukken van dit dier zijn veel fijner (resp. ½ en mm) en de gangen in de grond nauwer dan die van de woelrat. Mollen -en woelratval BSi Met de mollenval vang je de mol levend. Ultrasone woelmuis verjager. Tot voor kort was er nog geen goedwerkende val verkrijgbaar tegen woelmuizen en woelratten.


SuperCat val voor mollen, woelmuizen en woelratten. Ze zijn familie van de woelmuizen. Het is een goede zwemmer en duiker en zit altijd dicht bij een water.


Dus wanneer er een aantal in de tuin bij de vijver zitten moet de bestrijdingsdienst de woelratten bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.