maandag 28 november 2016

Schutting klimplanten

Kwaliteit voor lage prijs. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze tuinartikelen online. Koop nú Schuttingen in onze Webshop of de Bouwmarkt!


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Er zijn veel soorten klimplanten.

De volgende klimplanten zijn geschikt om tegen een schutting , draadscherm of geluidswerende schutting te laten groeien. De hoeveelheid planten die je tegen een schutting aanplant, is afhankelijk van je portemonnee. Plaats het liefst drie klimplanten per meter.


Een schutting kun je mooi laten begroeien met klimmers. Een tuin met schuttingen of muren rondom biedt extra plantruimte. Benut de hoogte in je tuin, plant klimplanten en laat ze de schutting begroeien. De klimplant is zodanig gegroeid dat het gaaspaneel al zichtdicht is.


Hierdoor heeft u gelijk al een dichte schutting.

Bovendien blijft dat klimplant ook in de winter groen. Zelfhechtende klimplanten hebben geen steun nodig, met hechtwortels zetten zij zich vast. Schuttingen , muren of een kokosscherm zijn de juiste ondergrond voor deze klimplanten. Rankende klimplanten hebben ranken waarmee ze zich ergens omheen draaien en steun zoeken.


Een stuk (beton)gaas of draadscherm is ideaal. Welke groenblijvende klimplant je kiest, hangt af van de ligging van de schutting. Groenblijvende klimplanten schaduw. Als je schutting voor een groot gedeelte van de dag in de schaduw ligt, dan heb je weinig keus.


Je komt dan onvermijdelijk uit bij hedera ( klimop). Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten. Bij een muur gaat het eigenlijk hetzelfde als bij een schutting , ook hier kun je het best kiezen voor zelfhechtende klimmers.


Klimplanten tegen gevels zorgen voor extra isolatie. Natuurlijk kun je ook een klimrek of klimdraad tegen je muur of schutting zetten als je er liever een rankende klimmer tegen wilt laten groeien. Wil jij dat je schutting , gaaspaneel, rozenboog, pergola of muur er ook in de winter groen uitziet? Kies dan voor één of meerdere wintergroene klimplanten. Eén van onze meest populaire klimplanten die in de winter haar blad behoudt, is de klimop.


Omdat hij wintergroen is zorgt hij hele jaar voor kleur in de tuin. Klimop kan ook zelf dienen als schutting : als je grootbladige klimop (Hedera hibernica) door een stalen hekwerk vlecht, heb je in een mum van tijd een oersterke en groene afscherming.

Plant er een bloeiende klimplant , zoals Wisteria of Clematis, tussen voor een verrassend effect. Bestel Schutting bij fonQ. Kies uit 3producten vanaf € 299.


Ze verbergen een overbodige afscheiding in de tuin en maken er juist iets moois van. Deze klimplanten groeien goed op de schutting. Een inkoppertje: de klimop. Heeft u vragen over een van onze producten, werkwijze of service, neem dan contact op. Indien gewenst bellen of mailen we u terug.


Doordat klimplanten tegen schuttingen en muren geplaatst worden, vaak op rustige plekken in de tuin waar weinig beweging is, zijn deze planten perfect geschikt voor bijen. Ze staan stevig geworteld in de gron maar vragen in de tuin bijna geen bodemruimte. Het gaat dan met name om klimplanten die bloeien. Ook groente klimplanten trekken bijen naar de tuin, waar ze onmisbaar zijn voor de verstuiving en de vorming van de vruchten. Daarom hebben wij de mooiste voor je op een rijtje gezet.


Wij hebben verschillende soorten. Kleine klimplanten worden zonder stok geleverd. Maar ook voor in de schaduw. Voor klimplanten vanaf meter worden met stok geleverd.


Deze zijn geschikt voor tegen aan gaas of schutting hekwerk of gevel. Een klimplant is ideaal als u weinig ruimte heeft en kan een muur, schutting of pergola bedekken. Wilt u wel een groene tuinafscheiding, maar ook gelijk privacy? De naam zegt het al, een klimplant klimt graag. De plant is geen zelfhechtende klimmer en heeft daarmee dus hulp nodig.


Dit doet u door middel van een klimplantenrek, pergola, muren of schuttingen. Als klimplanten niet omhoog kunnen klimmen, zullen zij uitgroeien tot een bodembedekker. In ons assortiment vindt u vele soorten klimplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.