dinsdag 1 november 2016

Heptacodium

Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Hij munt uit door zijn schitterende zoet geurende witte bloemhoofden die in kransen van bloemen gerangschikt staan (hepta=7) en in de nazomer vlezig worden en kerserood verkleuren.


Deze plant is goed winterhard. Bomen van tuinplantenwinkel. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Rijkbloeiende struiken dat in het najaar bloeit met losse pluimen van geurende witte bloempjes en die in de nazomer vlezig worden en kersenrood verkleuren.


Ook interessant in de winter vanwege de gladde oranjebruine schors. De hoogte na jaar is 2cm. De bloeiperiode is augustus - september. Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. De kransen van de zevenzonenboom hebben vijf tot zes witte bloemen.


Heptacodium

Heptacodium miconoides komt van origine uit China. Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar! The specific epithet miconioides alludes to the similarities of the plant to the unrelated genus Miconia in the Melastomataceae family.


De jonge twijgen zijn licht grijsgroen, de oudere bast kleurt bruin tot geelbruin en schilfert in vrij lange stroken af. Jaap Smit is dendroloog bij Cobra adviseurs in Cuijck, een bedrijf met vakspecialisten die kennis leveren bij projecten waarin bomen een rol spelen. In september-oktober verschijnen er witte bloemen die druk bezocht worden door allerlei insecten. Na de bloei verkleuren de kelkbladen.


Heptacodium

Ondanks het vrij povere materiaal maakte Rehder een zeer lange beschrijving met alle kenmerken van een diepgaande studie. Bij het bestuderen van de bloeiwijze in knop maakte hij een vergissing. Hij dacht dat de kransen van zes bloemen eind igden in een topbloem. Hij groeit het best op een goed doorlaten, vochtige, kalkrijke, humusrijke en matig voedselrijke bodem. De boom heeft een licht getinte afschilferende stam.


This large, fountain-shape multi-stemme deciduous shrub features clusters of fragrant, creamy-white flowers at branch ends over a long bloom season in late summer to early fall. Bekijk onderstaand overzicht voor leverbare afmetingen. Hij is nog niet zo lang op de Europese markt aanwezig, maar is zeker een aanwinst. De Zevenzonenboom dankt zijn Nederlandse naam aan de opbouw van de bloemen.


Heptacodium

Van ziekten of plagen heeft de plant geen last. Prijs: € 5per stuk Slechts unieke exemplaren. Op latere leeftijd krijgt de stam heel mooi afbladderende schilfers, mooi in de winter! Goede bijen- en vlinderplant.


It was introduced to North America early last century then disappeare until it was re-discovered in China by the Arnold Arboretum. Aan de voet zijn ze iets hartvormig en heel opvallend zijn de drie basale nerven, de top is gespitst. De plant kan een purperen herfstkleur vertonen.


Heptacodium

Hij heeft door deze eigenschappen een lange sierwaarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.