Tegenwoordig komt de mensenvlo in Nederlan België en andere delen van West Europa nog maar zelden voor. Op boerderijen treffen we ze wel eens bij varkens aan. Een slechte hygiëne geeft vlooien de kans om zich te ontwikkelen. Mensenvlooien voeden zich met menselijk bloed maar springen ook op dieren.
In het vlooientheater werd voornamelijk met mensenvlooien gewerkt. Voor het rekruteren van vlooien voor het vlooientheater kwamen de wijfjes van de mensenvlo en de egelvlo in aanmerking.
De mannelijke vlooien zijn te klein en te zwak, dit gold ook voor beide geslachten van andere vlooiensoorten zoals de honden- en kattenvlo. Wist je dat vlooienbeten ziekten kunnen overbrengen? Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer bang te zijn voor mensenvlooien en voor de pest al helemaal niet. Komen vlooien ook op mensen? Vaak hoor je dat vlooien voorkomen bij huisdieren, maar helaas komen vlooien op mensen ook voor.
Op deze pagina vindt u meer informatie. Allerlei soorten dieren hebben hun eigen vlooien. Hoe herkent u een vlooienbeet bij mensen?
De mensenvlo, de naam mensenvlo of mensenvlooien is zeer misleidend!