woensdag 24 augustus 2016

Escargots kweken

Slakken kweken met geduld. Dit begint in de kassen zelf. De cursus zal je voorbereiden op alle aspecten waarmee je te maken krijgt als professionele kweker. Het zal je veel tij maar vooral ook veel geld besparen omdat je lering kunt trekken uit de fouten die wij al hebben gemaakt. Als de dieren volgroeid zijn, bereid Ter Hall de escargots zelf voor de verkoop.


Hier komt geen vriezer aan te pas!

Hij maakte een prachtig gerecht voor restaurant La Hermana met escargots , schapenkaas en aioli. Niet ingewikkel wel overheerlijk! De droom een eigen zaak te starten kreeg vorm naar aanleiding van een documentaire over een Franse slakkenkwekerij op tv. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor weersomstandigheden. Onze kweekkas is actief vanop het moment dat de temperatuur het kweken van escargots mogelijk maakt.


Wij verzorgen wel rondleidingen buiten deze periode, maar de kas zelf is dan niet toegankelijk. Vaak zijn allerlei kruiden aan de slak toegevoeg waarbij een kruidenboter van knoflook en peterselie het meest gebruikt wordt. Dit wordt meestal in de opening van het huisje gesmeerd.


Wijngaardslakken ( escargots) kweken If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above.

You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. Door de jaren heen is deze hobby uitgegroeid tot een volwaardige neventak van het bedrijf. We zullen er niet om liegen, het kweken van slakken is relatief erg gemakkelijk. Echter is er heel wat meer voor nodig om een rendabele slakkenkwekerij op te zetten.


In het West-Vlaamse Desselgem (Waregem) kweken wij onze escargots , in een serre en buitenpark, met liefde voor het vak en respect voor de natuur. Onze escargots ´Gros Gris´ worden ambachtelijk verwerkt tot wat een escargots zou moeten zijn, zacht van smaak, mals en heerlijk smeuïg. Kortom, een heerlijke culinaire delicatesse. Hoe bereid ik zelf escargots zoals op de kermis ? Om echte escargots te bereiden raden we je aan om wulken kopen.


Wulken zijn zeeslakken worden foutief escargots genoem een landslak is de echte escargot (petit gris, wijngaardslak of segrijnslak). Ze hebben echter wel een andere slak nodig om te paren. Hun geslachtsorgaan zit tussen de twee ogen. Ze zullen daarna eitjes kunnen leggen, in de grond. En wat was Franser dan “ escargots ”, oftewel slakken.


Geen culinair hoogstandje maar wel erg lekker en erg Frans. Als er duurzaam, biologisch en dus ambachtelijk gewerkt wordt is er ook in het kweekproces nauwelijks tot geen belasting voor het milieu. Gezond voedsel met een minimale milieubelasting, escargots zijn dus een ware superfood. Zoals Lennard zelf zegt: De manier waarop ik de slakken kweek , zorgt voor echt mooi vlees.


Met dit product kan je alle kanten op.

Het gevolg daarvan is wel dat de op deze wijze gekweekte slak een hogere prijs heeft. De slak is rijk aan eiwit en mineralen en arm aan vet en koolhydraten en past daarmee goed in de huidige trend van gezond eten. Daarnaast is het kweken van slakken niet belastend voor het milieu en is het rendement hoog.


Vergelijkbare zoekopdrachten voor escargots kopen. Info over escargots kopen. Resultaten van zoekmachines! Een lastpak in de tuin, maar ook een culinaire topper.


We hebben het hier over eetbare landslakken. Escargots : niet één pot nat. Malse beestjes met een gedraaide schelp op hun rug, die meestal onder hun sjieke Franse naam op de menukaart staan. Maar scheer die escargots niet allemaal over huisje: de ene slakkensoort is de andere niet.


Wij hebben ervoor gekozen om slakken te kweken in folie kassen. Het kweken van slakken kan in de open lucht, in gebouwen zoals een champignon kwekerij en alles daar tussen in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.