Vind zoutelectrolyse nadelen het nu op Kensaq. Alleen dit weekend: extra korting op alles. Bezoek de winkel of bestel nu online! Altijd een verassend aanbod meubels en accessoires. Bezorging waar en wanneer je wilt.
Haal vandaag nog een zwembaden in huis. Deze wordt in de technische kamer van het zwembad op het filtercircuit geplaatst. Wanneer het water door de elektroden gaat, verandert het zout in het water in natuurlijke chloor (of Natriumhypochloriet of NaoCl). En het is de chloor die het water van het zwembad ontsmet.
Het zout kan direct aan het zwembadwater worden toegevoegd en wordt vervolgens door een zoutelectrolyse apparaat omgezet naar natuurlijk chloor. Nu begrijp je waarom een zoutwater zwembad ook altijd chloor bevat. Een zoutwater zwembad werkt dus alleen met een zoutelectrolyse apparaat. Zoutelektrolyse is een populaire manier om het water van je zwembad te behandelen. Elk zwembad heeft een desinfectie van het water nodig.
Anders wordt het snel groen van de algen en kunnen er werkelijk gevaarlijke ziektekiemen ontstaan. Een zwembad is alleen fijn als je helder en fris zwemwater hebt. Er is slecht een klein nadeeltje , iedereen die bij mij komt zwemmen zegt meteen het water smaakt zout!
Nog wel even gecheckt of de hoeveelheid zout klopt en ja het is ongeveer mg per liter. Nu gebruikt het zwembad bij ons in de buurt ook zoutelectrolyse met een groot verschil, je proeft geen zout! Heuff Zwembaden kan die droom uit laten komen. Heeft u de ruimte voor een zwembad. Dan hebben wij een passende oplossing.
Specialist in privé- zwembaden. Het systeem kan namelijk na de zandfilterpomp en voor de (eventuele) zwembad warmtepomp geplaatst worden. Het kastje van de zoutelectrolyse kan aan een muur bevestigd worden en het systeem is klaar voor gebruik. U voegt gemiddeld 4kg zwembadzout toe per 10men de zoutelectrolyse zet het meteen om in natriumhypochloriet. Geen zout water en geen nadelige werking van zouten aan de rvs delen in het zwembad en langere levensduur voor de pomp en liner van het zwembad.
Wij raden u aan 3rvs te gebruiken en hoeveelheid zout niet overdoseren bij een zoutelectrolyse. De aanpassing van de pH waarde gebeurt manueel. Bij een zoutelectrolyse zal de pH waarde minder beïnvloed worden dan bij alle andere zwembad waterbehandelingstechnieken.
Als opstart heeft een zwembad met een zoutelectrolyse -cel ongeveer 28kg per 10m³ zout nodig. Een zoutelectrolyse scheidt het natrium van het chloride om op deze manier het zwembadwater te desinfecteren. Bij het gebruik van een zoutelektrolyse kun je dus nog steeds chloor meten. Bij onjuist gebruik van een zoutelektrolyse kun je het zelfs ruiken, voelen en kan het ook schadelijk zijn voor het zwembad en je gezondheid.
Dat is met zoutelektrolyse niet het geval. Hierdoor proeft het water nog steeds als ‘zoetwater’. Daarnaast zijn rode ogen en een zware chloorgeur verleden tijd met zoutelektrolyse voor het zwembad.
Wanneer u van ons zonder meer een advies verwacht voor de waterbehandeling van uw zwembad , dan moeten we u teleurstellen. Wij zijn niet zonder meer voorstander van een van onderstaande desinfectie systemen. Elk systeem heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Daarnaast is geen zwembad hetzelfde en zijn de omstandigheden anders. Zuiver en helder water is onontbeerlijk voor zwembaden.
Optisch kan water er perfect uitzien maar eigenlijk tal van bacteriën bevatten. De bedoeling van desinfecteren is eigenlijk de algen en bacteriën te bestrijden en daarnaast het water te filteren. Hierbij is het dus niet meer nodig om de cel handmatig te reinigen en heeft u praktisch een onderhoudsvrij systeem. We hebben voor ieder zwembad een geschikt model van kleine patio zwembaden tot camping zwembaden. Dat laatste is dan wel een nadeel.
Zout is millieuverontreinigend en zou ik niet nemen. Zoutelectrolyse Zwembad Nadelen Basisvoordelig De Voor En Nadelen Van Een Monoblock Zwembad. Lijkt mij ideaal maar ik heb het niet nodig. We hebben zonet een huis gekocht en dit zwembad was er sowieso al bij.
Ook dat deze nu werkt met een zandfilter. De meeste mensen onderhouden hun zwembad met Chloor(tabletten), maar ik ben eigenlijk op zoek naar een andere oplossing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.