vrijdag 3 augustus 2018

Border schaduwplanten

Vergelijk soorten klimplanten! Al vanaf € op Beslist. Wil je graag op een schaduwrijke plek een border maken?


Wij geven tips voor de juiste schaduwplanten en leggen uit hoe je dit het beste aan kunt pakken. Wij hebben een greep uit ons assortiment genomen om u alvast op weg te helpen. Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw.

Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mooie schaduwtuinen om het tegendeel te bewijzen. Met deze schaduwplanten laat jij je schaduwborder schitteren! Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border. De roos blijft gewoon de allermooiste en meest geliefde bloem ter wereld. Heb je een schaduwtuin of schaduw in de tuin?


Schaduwtuin of schaduw in de tuin? Wat is eigenlijk het verschil? Een mooie border geeft meteen sfeer aan je tuin.

Ga je voor een border met bladplanten of schaduwplanten ? Of misschien wel een combinatie? Een border aanleggen biedt allerlei mogelijkheden en trekt op een heel natuurlijke manier vogels, vlinders en. Heb je een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar niets wil groeien?


Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan. Snel en eenvoudig uw schaduwplanten online kopen bij Tuinplant. Koop nu in één keer schaduwplanten via ons schaduw borderpakket. Of kies zelf uit meer dan 2soorten groenblijvende schaduwplanten.


Combineer eens met een sierheester, zoals de laurierhaag of rhododendron. Vraag ons gerust om advies. Ze zijn in grote en kleine borders een uitkomst, omdat ze makkelijk tussen de andere (vaste) beplanting kunnen worden gezet. Ook mooi staan ze onder bladverliezende heesters.


Tip: Het herhalen van plantengroepen in een border zorgt voor een versterkend beeld. Ook bij schaduw heb je gradaties, die gaan van plaatsen die net op de grens liggen tussen licht en schaduw en plekjes met diepe schaduw. Ik woon midden in een bos op de Veluwe, met veel grote loof- en naalbomen en de bijbehorende schaduw.


In deze border hebben we bewust. Het is dus niet verwonderlijk dat ik relatief veel schaduwplanten kweek. Ook onze borders rondom huis staan er vol mee.

Ook op een plek met weinig zon kun je echter genieten van veel groen én bloeiende bloemen. Bij Intratuin vind je een ruim assortiment aan planten die het ook in een schaduwrijke border naar hun zin hebben! Borders zijn vaak langs de randen van de tuin aangeleg rondom het gazon. Er zijn verschillende stijlen om een border aan te leggen. Bij de “formele” Engelse border worden de planten van laag naar hoog geplant.


Vaste schaduwplanten als bodembedekker. Ook bodembedekkers kunnen prima functioneren in de schaduw. De cotoneaster is hier een goed voorbeeld van. Kies dan voor bodembedekkers. Deze dwergmispel krijgt in de zomer witte bloemen en in het najaar oranjerode besjes.


Toe aan nieuwe bloemen en planten in je tuin? Ga voor paars, roze of bontgekleurd. Wanneer bloeien de bloemen van jouw keuze? En zijn ze ook mooi als ze niet bloeien? SCHADUWPLANTEN IN DE NATUUR.


Met uitzondering van sparrenbossen (te donker) valt er bij loofbossen en dennenbossen vrijwel steeds een boeiende wereld van ondergroeiing te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.