dinsdag 12 september 2017

Sneeuwklokjes vermeerderen

BULBi biedt topkwaliteit sneeuwklokjes voor scherpe prijzen! Direct uit voorraad leverbaar. Bestel eenvoudig en veilig online! De mooiste voorjaarsbloeiers! Keuze uit ruim 1soorten!


Je kunt de pollen ook vermeerderen door ze te delen.

Geef sneeuwklokjes een plek waar ze in het voorjaar volop in de zon staan, maar de rest van het jaar in de schaduw. Een plek onder bomen of struikgewas is voor de bolletjes vaak ideaal. Sneeuwklokjes maken maar kleine bolletjes, die snel uitdrogen. Om trage groeiers sneller te vermeerderen wordt chipping gebruikt.


De bollen die te lang boven de grond zijn geweest en een maand lang warm en droog in een tuinwinkel hingen geven weinig resultaat. Is dit de enige manier om aan sneeuwklokjes te geraken, ga dan in augustus al naar het tuincentrum en plant ze zo snel mogelijk. Bekijk deze vlog voor tips over het vermeerderen van het sneeuwklokje in je eigen tuin.


In dit filmpje laat ik zien hoe je dit doet. Er zijn twee manieren om sneeuwklokjes in je tuin te krijgen.

Wanneer sneeuwklokjes vermeerderen ? De beste tijd om sneeuwklokjes te vermeerderen is rond eind februari als de bloemen beginnen te verwelken of als ze alleen nog groen blad hebben. Graaf een pol met sneeuwklokjes voorzichtig met een spa of riek uit. Denk eraan dat je goed diep steekt.


Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar het effect op HIV. Het sneeuwklokje kent heel veel symboliek. Houd je van sneeuwklokjes ? En het is ook nog eens veel beter voor de planten. Met de hand uit elkaar halen.


Haal dikke pollen sneeuwklokjes uit de grond en scheur het met je hand in drieën of vieren – dat is afhankelijk van hoe groot de pollen zijn. Plant je verschillende sneeuwklokjes dan kun je wel de bloeitijd verlengen, zodat je van de vroege winter tot in de lente van de bloemen kunt genieten. De meeste bloeien echter rond februari en maart. De beste manier om sneeuwklokjes te vermeerderen is het delen van de pollen ver na de bloei. Je markeert de pollen tijdens de bloei.


Tijdens de zomer als het loof is afgestorven, kun je de gemarkeerde bollen uitgraven en voorzichtig uit elkaar trekken. Je herplant deze nieuwe pollen direct. Op deze manier krijg je het snelste nieuwe bloemetjes.


De eerste sneeuwklokjes in de tuin ontdekken is elk jaar weer bijzonder. Het zijn een van de eerst bloeiende gewassen die in de tuin te vinden zijn.

Ze zijn gemakkelijk te planten en bloeien al vanaf januari. Als je sneeuwklokjes ziet bloeien weet je dat de lente eraan komt! Eén van de vele mooie beelden in de winter is een landschap vol sneeuwklokjes.


Heb jij ook enkele sneeuwklokjes staan? Dan zijn ze eenvoudig te vermeerderen wanneer ze uitgebloeid en in rust zijn (in de zomermaanden). Geef de plantjes wel voldoende tijd om terug in aantal te kunnen aangroeien en een mooi bosje sneeuwklokjes kan vormen.


Meng voor de helft bodemverbeteraar of goed verteerde compost in het plantgat. We streven er naar om sneeuwklokjes te kweken die in ieder geval goed via de bol vermeerderen , zodat zich in de tuin waar ze geplant worden mooie pollen zullen vormen. Maar we letten ook op zaadvorming, omdat dat interessant is voor wie een echt verwilderend sneeuwklokjesbestand wil aanleggen.


Bij de herfstbloeiers verschijnt het blad pas na de bloei. Geef bij het uitlopen voeding en zorg steeds voor voldoende vocht. De planten vormen meestal goed zaad en zaaien zich uit, terwijl ze zich ook via jonge bolletjes vermeerderen.


Leuk voor verwildering onder bomen of struiken. Maar pas op voor u het in de gaten hebt bent u besmet met het niet schadelijke Galanthusvirus. De bloei vroeg in het jaar lijkt ongunstig voor insectenbezoek en dus voor kruisbestuiving, maar het blijkt niet onmogelijk. Honingbijen en hommels halen bij gunstig weer al vanaf februari uit de sneeuwklokjes een licht oranjekleurig stuifmeel en zelfs een kleine hoeveelheid nectar. De twee tot mm brede bladeren zijn blauwgroen bij Galanthus nivalis, heldergroen bij andere soorten zoals Galanthus woronowii.


Galanthus cilicicus en Galanthus peshmenii, twee soorten uit Zuid-Turkije, hebben vaak meer bladeren. Hierdoor kunt u een een mooi perk vol met sneeuwklokjes ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.